Hlavní obsah

V Dubaji otevřeli největší zábavní park na světě, láká i na Spidermana

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zase ta Dubaj. Zatímco se ve městě chystá celá řada nových projektů, třeba nový operní dům, hotel s deštným pralesem či mrakodrap, který převýší i nejvyšší budova světa Burdž Chalífa, otevřel se zde zastřešený zábavní park. Logicky si pro sebe ukradl prvenství, je největším na světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Dubaji otevřeli největší zastřešený zábavní park na světěVideo: AP

 
Článek

První den fungování přilákal park kolem 3000 návštěvníků. Ambice si však klade mnohem vyšší, denně doufá alespoň v desetinásobek, tedy 30 000 lidí.

V parku se nacházejí různé tematické zóny, jedna je věnovaná například komiksové značce Marvel, jiná dětskému kanálu Cartoon Network. Z adrenalinových jízd je na výběr například Spidermanova horská dráha či kolotoč ve stylu kreslených Powerpuff Girls.

Lepší než v Singapuru

Podle návštěvníka Sultana al-Suweidiho se jedná o nejlepší zábavní park, jaký kdy navštívil. „Je to tu moc hezké a nabízí tu skutečně vzrušující jízdy. Pár jsme jich zkusili a bylo to dokonce lepší než zábavní park Universal studios v Singapuru,“ tvrdí.

Zatímco venku se teploty šplhají k 38 stupňům Celsia, je jiný návštěvník Ali al-Subai skutečně vděčný za to, že se park nachází pod střechou. „Obzvlášť v letních dnech to může být skvělé místo,“ řekl.

První den se ovšem neobešel bez nějakých menších komplikací. Některé atrakce se několikrát zasekly a několik rodin si stěžovalo, že je v parku málo vyžití pro malé děti. „Myslím, že pro kohokoli, kdo má pod 1,2 metru to tu není úplně vhodné. Je tu několik opravdu adrenalinových atrakcí, které vypadají dobře, ale vyskytlo se pár technických potíží. Ty ale zaměstnanci do několika dní vyřeší,“ sdělil pro Reuters britský turista Tareq Collins.

Zábavní IMG World of Adventure park je jedním ze dvou, které se v Dubaji letos otevírají. Jsou součástí plánu, jak do roku 2020, kdy se zde koná světová výstava Expo, přitáhnout 20 miliónů návštěvníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám