Hlavní obsah

V Dubaji vyroste hotel s vlastním deštným pralesem

Novinky, mšv

Pokud lze slova pokrok, moderní, luxusní či stylové vyjádřit nějakým synonymem, je jím pravděpodobně Dubaj. V metropoli Spojených arabských emirátů chystají výstavbu dalšího architektonického skvostu — hotelového komplexu Rosemont, ve kterém bude v jako vůbec prvním ubytovacím zařízení deštný prales. Otevřít by se měl za dva roky.

Foto: Profimedia.cz

V dubajském hotelu Rosemont bude deštný prales.

Článek

Umělá džungle by se měla nacházet v jednom z nižších podlaží mrakodrapu a bude zabírat rozlohu kolem 6900 metrů čtverečních.

Nejenže se má jednat o vůbec první deštný prales umístěný v hotelovém komplexu, ale také o jediný prales na Blízkém východě. Umístěné exotické stromy a rostliny mají navíc rozprašovat jemnou mlhu, aby umocnily návštěvnický zážitek.

Foto: Profimedia.cz

Stromy budou rozprašovat jemnou mlhu.

Kromě toho by se v budově měla nacházet také umělá pláž nebo bazén „bez okrajů“ s přepadající vodou. Samozřejmostí pětihvězdičkového hotelu jsou apartmány, wellness zóna, luxusní restaurace nebo také prostory pro rodiny s dětmi, zahrnující velký trampolínový park či bowlingovou zónu.

Foto: Profimedia.cz

Věže hotelového komplexu

Stavba celého komplexu, který kromě hotelu nabídne i 280 soukromých rezidencí, by měla vyjít na 230 miliónů liber, což je v přepočtu 7,16 miliard korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám