Hlavní obsah

Tipy na víkend: Ochutnejte dobroty z borůvek, proběhněte duhou

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předposlední prázdninový víkend nabízí široké spektrum akcí, od gastronomických přes sportovní až po hudební. Chuťové pohárky můžete uspokojit na borůvkových hodech v Malé Morávce, sportovní duch vezme za vděk třeba duhovým během, který se uskuteční v Brně. Z kulturních akcí je pak na výběr například hudební festival na Okoři.

Foto: Profimedia.cz

Pochutnejte si na dobrotách z borůvek. Ilustrační foto

Článek
Praha

Čajovna pod širákem

Pokud si myslíte, že čaj je více než jen pytlík, který se vymáchá ve vroucí vodě, určitě si nenechte ujít 8. ročník festivalu Čajomír. Jedná se o mezinárodní akci čajového umění, která se koná v neděli pod širým nebem na Vyšehradě. Těšit se můžete na degustace, pokud se cítíte dostatečně zkušení, můžete se zapojit i do soutěže ve velké degustační hře. Bližší informace najdete zde.

Prohlídka depa

Vydejte se vstříc neobyčejnému zážitku a přijďte si v sobotu prohlédnout depo metra Kačerov. Odborná prohlídka vám představí veškerá zákoutí a nakonec se budete moct svézt historickou soupravou. Sraz je vždy pět minut před zahájením prohlídky - v 10:00 či 14:00 hodin před hlavní bránou depa. Více informací zde.

Tajemství funkcionalistických vil

Vydejte se s Pražskou informační službou na vycházku komplexem funkcionalistických vil na Babě. Seznámíte se s historií domů z let 1932 - 1936, na jejichž stavbě se podíleli někdejší přední architekti. Začátek akce je v sobotu v 15:30 na autobusové zastávce U Matěje. Plné vstupné je 100, snížené 70. Více najdete zde.

Středočeský kraj

Festival na Okoři

Pod hradem Okoř se v sobotu uskuteční hudební festival. Vystoupí na něm například Bára Poláková, David Koller či kapely Jelen a Tata Bojs. Vstupenky můžete stále zakoupit a kompletní program najdete zde.

Benešovské posvícení

Posvícení s bohatým kulturním programem proběhne o víkendu v Benešově. Akce se bude odehrávat na Masarykově náměstí a části města zvané Karlov. Připraven je farmářský trh, posvícenská zábava, pouliční vystoupení nebo ohňostroj. Více zde.

Jihočeský kraj

Strakonický běh

Přijďte porovnat své síly s účastníky tradičního závodu Strakonicemi na trati dlouhé 6,6 kilometru. Již 22. ročník sportovní události se uskuteční v neděli, akce je otevřena všem věkovým kategoriím. Více naleznete zde.

Plzeňský kraj

Lezení na stromy

Neobvyklou sportovní událost, mistrovství ČR ve stromolezení připravili v Tachově na sobotu. Účastníky jsou arboristé, odborníci, kteří pečují o stromy a skrze tuto aktivitu chtějí divákům přiblížit svou práci - na závodech mají možnost předvést nejnovější lezecké techniky, ale i vybavení. Pokud vás akce zaujala, můžete se více dozvědět zde.

Karlovarský kraj

Kryštof Kemp

Oblíbená česká kapela Kryštof se vrací do Lokte se svým vlastním festivalem, který divákům poskytuje přátelský přístup i pohodovou atmosféru. Těšit se můžete nejen na samotné Kryštofy, ale také na Jeleny, Michala Hrůzu, Voxela či duo Ligh Akce se uskuteční v sobotu. Více zde.

Ústecký kraj

Záchrana Dolského mlýna

Chcete víkend strávit vyloženě netradičně a ještě při tom udělat dobrý skutek. Pomozte se záchranou unikátní památky Dolský mlýn u Jetřichovic. Sraz je v sobotu 9:00 hodin přímo u něj, s sebou si vezměte pracovní rukavice, dobrou obuv a svačinu. Více informací najdete zde.

Liberecký kraj

Festival na pláži

Od pátku do soboty se na pláži u Máchova jezera uskuteční festival elektronické hudby. Čekají na vás především čeští dýdžejové a muzikanti, mezi hlavními hvězdami například DJ Mike Trafik či Vladimir 518. Kromě toho je připravena také překážková dráha ve stylu seriálu Živí mrtví. Více informací naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Běh a pochod

Všichni milovníci běhu jsou zváni na třetí ročník běžecko-pochodové akce, která se uskuteční v sobotu ve Slatině nad Zdobnicí. Připraveno je hned několik různě dlouhých tratí, nejkratší má čtyři kilometry, nejdelší 21. Připraven je i bohatý program, pracovníci červeného kříže vás seznámí se základy první pomoci. Více zde.

Pardubický kraj

Pivní slavnosti

Stavte se v sobotu v Holicích na jedno vychlazené pivo. Anebo klidně na víc. Koná se zde 2. ročník pivních slavností, připraveny jsou vzorky od malých rodinných, ale i velkých průmyslových pivovarů, hrát k tomu budou lokální kapely. Na akci budou také stánky s řemeslnými výrobky. Více naleznete zde.

Vysočina

Květinová výstava

O víkendu se v Moravci na Žďársku bude konat výstava květin a umění. K vidění budou růže, kaktusy, bonsaje a mnoho dalšího, ale také obrazy či keramika. K zakoupení bude taktéž zahradní nábytek nebo zdobené perníčky. V obou dnech bude otevřeno od 9:00 hodin do 18:00. Více informací zde.

Jihomoravský kraj

Duhový běh

Běh, ve kterém nejde o výkony, ale o radost, se v sobotu uskuteční v Brně. Rainbow run je pětikilometrový závod plný barev a zábavy a vítězem je každý, kdo poběží. Přijďte si užít barevné odpoledne. Více informací o startu najdete zde.

Olomoucký kraj

Hasičská soutěž

Sbor dobrovolných hasičů města Velká Bystřice zve do amfiteátru v zámeckém parku na soutěž mužských i ženských hasičských družstev. Tradiční klání se uskuteční v sobotu od 14:00 hodin a po celou dobu konání akce je připraveno bohaté občerstvení, den vyvrcholí večerní hasičskou zábavou. Více zde.

Zlínský kraj

Divadelní Luhačovice

Od neděle se v lázních Luhačovice uskuteční tradiční přehlídka divadelní tvorby, jejím kmotrem bude letos herec Roman Zach. Cílem je nabídnout výběr nejlepších a nejzajímavějších komorních představení českých i slovenských divadelních scén. Potřebné informace najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Borůvkové hody

V resortu Kopřivná v Malé Morávce budou hrát o víkendu prim kynuté borůvkové knedlíky. Již 14. borůvkové hody nabídnou speciality z celkem patnácti lokálních restaurací. V minulosti se na akci objevilo například i borůvkové pivo či koktejly, i letos se můžete těšit na nejrůznější dobroty. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám