Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na olympiádu u Lipna nebo projížďku párou

Novinky, mšv

Začíná olympiáda, sportovní událost roku. Pokud hledáte místo, kde by se vaše děti mohly vybít, navštivte olympijský park na Lipně, kde si spoustu disciplín budete moci sami vyzkoušet. Pokud vás láká idyličtější výlet, projeďte se parní lokomotivou.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte do olympijského parku na Lipně, kde si budete moci vy i děti vyzkoušet některé disciplíny. Ilustrační foto

Článek
Praha

Křivoklátský expres

V sobotu budete mít příležitost se svézt parním expresem z Braníku na hrad Křivoklát. Na něm se koná setkání řezbářů Křivořezání a hlavním tématem letošního ročníku budou Lucemburkové, obzvlášť pak Václav IV. Odjezd je v 9:14 hodin, uprostřed vlakové soupravy bude zařazen bufetový vůz. Z Křivoklátu bude vlak dále pokračovat přes Rakovník do železničního muzea v Lužné. Více najdete zde.

Vodní skluzavka

Do Prahy o víkendu dorazí největší vodní skluzavka, jaká v hlavním městě kdy byla. 200 metrů dlouhý JJ se bude nacházet v prostředí Malešického parku. Klouzat se lze na kruhu, lehátku nebo klidně jen na břiše. Přijďte si s dětmi užít neopakovatelnou zábavu. Vstupenka stojí 250 korun. Informace najdete zde.

Strašidelná procházka

Znáte v Praze každou uličku? Určitě ne, vydejte se v doprovodu strašidla na pouť uličkami ve večerních hodinách, kdy se nemusíte prodírat tak velkými davy turistů. Vychází se z Anenského náměstí, po celé dvě hodiny prohlídky vám strašidelný průvodce bude vyprávět pražské pověsti. Poznejte město zase trochu jinak. Bližší informace najdete zde.

Středočeský kraj

Historické slavnosti

Dorazte v sobotu do Zruče nad Sázavou, kde se uskuteční již 16. ročník historických slavností. Čeká na vás dobová tržnice, občerstvení, střelnice, na děti pak soutěže nebo zábavně-naučná stezka. Akce proběhne v areálu zručského zámku, vstupné pro dospělé je 80 korun. Více informací zde.

Středověká bitva

První srpnovou sobotu se v Hořínském parku v Mělníku uskuteční šestý ročník Bitvy na Mělníku. Je přístupná návštěvníkům jakéhokoli věku a konat se bude za každého počasí. Návštěvníci uvidí rytířský turnaj, šermířské divadlo, ukázky práva útrpného. Dobroty si nakoupí na jarmarku a celý den zpestří dobová hudba. Den bude před desátou večerní zakončen ohňostrojem. Více naleznete zde.

Jihočeský kraj

Olympijský park na Lipně

Dějištěm olympijských her bude letos Rio. Pokud se ovšem budete Brazílii chtít alespoň trochu přiblížit, navštivte olympijský park Rio-Lipno, kde kromě přenosů bude možné vyzkoušet si i řadu disciplín. Řadu z nich si mohou užít i děti, a nejen ty. Na Stezce korunami stromů se otevře skluzavka, ve stanu Čtyřlístku budou připraveny omalovánky. Všechny potřebné informace najdete zde.

Plzeňský kraj

Večer pro klášter

V rámci akce Večer pro klášter Chotěšov se v sobotu otevřou klášterní brány, na zvídavé návštěvníky čeká divadlo, šerm, dobové vojenské ležení, ale i hudba – vystoupí třeba Václav Neckář se skupinou Bacily. Hosté akce se budou také moci podívat do běžně nepřístupných míst této ohrožené památky. Podrobnější informace zde.

Karlovarský kraj

Po Varech s velrybou

Zúčastněte se 9. ročníku hravého poznávání Karlových Varů a okolí. Spolu s velrybou Varybou se podívejte po místech, která připomínají zakladatele města Karla IV. Po trase vás provede skládačka s hravými úkoly. Na závěr vás čeká originální odměna. Akce se můžete zúčastnit až do konce října. Více zde.

Ústecký kraj

Podzemí hor

Podívejte se do míst, o kterých nejspíš nemáte ani tušení. Prolezte podzemí Krušných hor, kde poznáte hornickou tradici, těžbu rudy a minerálů. V Luftschutz štole na vás dýchne atmosféra druhé světové války a v protileteckém krytu prožijte pocity dělníků, kteří se zde schovávali před nálety. Akce se koná v neděli a doporučují se holínky. Sraz je u Štábu RICO v Litvínově. Více najdete zde.

Liberecký kraj

Na výlet párou

Pokud patříte mezi milovníky parních vlaků, přijďte se v sobotu svézt mašinkou Českým rájem. Z Turnova můžete vyjet ráno v 9:00 hodin nebo odpoledne ve 13:32. Ve vlaku je řazen také vůz s dětským loutkovým divadlem, jízdenky se kupují přímo ve vlaku. Ve stejný den můžete také navštívit turnovské depo. Více informací najdete zde.

Královéhradecký kraj

S Večerníčkem po klášteře

Oblíbené putování s Večerníčkem si můžete užít v neděli v zahradách broumovského kláštera. Nudit se nebudou ani velcí, kteří mohou dětem pomoci s hledáním ukrytých předmětů. Vstupné je 35 korun a začíná se v 10:00 hodin. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Ukázky sokolnictví

V zámeckém parku Chotice se v sobotu uskuteční výstava dravců s ukázkami létání i lovu. Děti se budou moci vyfotit v královských šatech nebo si zastřílet z luku či kuše. Čekají na ně taktéž tvořivé dílničky a zvýhodněné prohlídky zámeckých okruhů. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Za mistry kováři

V sobotu ožije technická památka Šlakhamr u Žďáru nad Sázavou ukázkou řemesel. Návštěvníci uvidí při práci kováře, kovat se bude na bucharu i ručních kovadlinách. Jak vypadá zpracování železné rudy a jak se vyrábí masivní výrobky? Akce doprovodí hlavní část programu – retro výlet do dob reálného socialismu. V rámci něj budou na návštěvníky čekat také nejrůznější soutěže, sobota to tedy bude jistě velmi barvitá. Více zde.

Jihomoravský kraj

Rodinné prohlídky

Speciální prohlídky pro rodiny proběhnou v sobotu ve vile Stiassni v Brně. Bude se zde oslavovat Den pro děti a rodiče. Na vaše ratolesti čekají hry a nejrůznější atrakce v zahradě, v 11:00 a 14:00 hodin proběhne divadelní představení. Více informací hledejte zde.

Olomoucký kraj

Hrad v kostýmech

Víkend v historických kostýmech proběhne na hradě Šternberk na Moravě. Kostýmovaní průvodci zavedou návštěvníky do každého koutu hradu, ale připraveny budou nejen informace z historie, ale také o módě a oblékání. V hodovním sále si také hosté akce budou moci půjčit kostýmy, na výběr bude z více než 50 modelů. Více informací zde.

Zlínský kraj

Dobývání hradu

Zavítejte na den, který bude zasvěcen historickému šermu, tanci a hudbě. Na hradě Buchlov proběhne v sobotu akce, která vyvrcholí rekonstrukcí dobové přestřelky mezi švédskými vojsky při obléhání stavby v roce 1645. Mimo to se můžete zúčastnit spousty dalších prohlídek. Detaily akce najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Den obce

Užijte si sobotu na Dni obce Malá Morávka, který proběhne v areálu fotbalového hřiště. Vstup je zdarma a program bohatý. Odpoledne na děti čeká interaktivní představení, loutkové divadlo nebo iluzionistická show. Je zajištěno také občerstvení či malování sádrových sošek. Začíná se v 9:00 turnajem v malé kopané. Více najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám