Hlavní obsah

Po nejdelší asijské ziplinové dráze mizí jezdci do mlhy

Novinky, mšv

Obléct postroj, karabinu připnout na lano, odrazit se a téměř vzletět, zhruba tak vypadá zipline. Nejdelší dráhu tohoto druhu v Asii otevřeli před nedávnem v kazašském zábavním parku nazvaném Lesnaya Skazka neboli lesní pohádka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kazachstánu otevřeli nejdelší asijskou zipline dráhuVideo: Reuters

 
Článek

Vedení parku, který byl otevřen začátkem června, tvrdí, že celková délka drah dosahuje 3000 metrů, je tedy nejdelší v Asii a v globálním měřítku zaujímá třetí místo. Dráhy mají symbolizovat starověkou Hedvábnou stezku, obchodní cestu mezi západem a východem.

Opustit pevnou půdu pod nohama a jet vysoko nad zemí rychlostí 100 kilometrů za hodinu může být děsivé, ale podle návštěvnice Naděždy Plyaksiny to za zážitek stojí. A to i když dráha mizí kdesi v mlze.

„Je to skvělé, nevím co říct, protože pocity překročily má očekávání. Ti, kteří by se chtěli cítit jako při letu a ještě obdivovat okolní hory, by měli tuto atrakci vyzkoušet, alespoň jednou v životě. Nejstrašidelnější je samozřejmě udělat první krok a odrazit se. Ale zbytek? Letíte a zažíváte čiré potěšení,“ řekla Plyaksina pro Reuters.

„Let“ trvá nějakých 20 až 30 sekund, což je dost dlouhá doba, aby lidé překonali strach a vychutnali si výhled do krajiny.

Anketa

Vyzkoušeli jste někdy zipline?
Ano
21,4 %
Zatím ne, ale láká mě to
47,2 %
Ne, ani to neplánuji
31,4 %
Celkem hlasovalo 1648 čtenářů.

Co je zipline?

Základem adrenalinové aktivity jménem zipline je ocelové lano napnuté nad údolím nebo obecně mezi dvěma body. Po něm se odvážlivci svezou pomocí postroje, který tvoří kladka a lezecký úvaz, a při jízdě vzduchem si užívají výhled na okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám