Hlavní obsah

Zájem turistů o Slovensko letos opět stoupá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájem zahraničních turistů o Slovensko v prvním letošním čtvrtletí pokračoval v růstu. Tradičně nejvíce hostů z ciziny tvořili Češi. Informovala o tom Slovenská agentura pro cestovní ruch, která má na starosti propagaci země v zahraničí. Slovenští hoteliéři zaznamenali i vyšší počet domácích návštěvníků.

Foto: Profimedia.cz

Vysoké Tatry jsou oblíbenou turistickou destinací. Ilustrační foto

Článek

Od ledna do konce března se v pětimiliónové zemi ubytovalo téměř 380 000 hostů z ciziny, což v porovnání se stejným obdobím minulého roku představuje nárůst 24 procent. Z toho bylo 109 000 hostů z Česka, tedy o 27 procent více než loni.

„Máme za sebou nejlepší první čtvrtletí minimálně za posledních deset let. Vzhledem k aktuálnímu tempu růstu očekáváme, že v tomto roce by mohlo navštívit Slovensko o deset procent více dovolenkářů než v rekordním minulém roce,” uvedl generální ředitel agentury Igor Donoval.

K vyššímu zájmu turistů ve sledovaném období podle agentury přispěly kromě jiného mezinárodní sportovní akce a dobré podmínky pro lyžování. Na celkovém počtu hostů v ubytovacích zařízeních na Slovensku se domácí turisté podíleli 63 procenty, jejich počet stoupl oproti minulému roku o 26 procent na více než 650 000 osob.

Loni slovenští hoteliéři ubytovali rekordních 4,33 miliónu lidí, což proti roku 2014 představuje nárůst 16 procent. Právě Slovensko se loni stalo nejoblíbenější zahraniční destinací českých turistů, v minulosti žebříčku vévodilo Chorvatsko.

Reklama

Výběr článků

Načítám