Hlavní obsah

Když alpské panorama zpestří horkovzdušní velikáni

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní festival horkovzdušných balónů již po osmatřicáté přilákal stovky návštěvníků do švýcarského Chateau d'Oex. Přehlídka pestrobarevných balónů s rozličnými obrázky tam ve slunečném počasí ozdobila blankytně modré nebe.

Foto: Reuters

Mezinárodní festival horkovzdušných balónů ve Švýcarsku

Článek

Zima, bílý sníh a paleta barev desítek horkovzdušných balónů — takovou podívanou si užili víkendoví návštěvníci tradičního festivalu v Chateau d'Oex ve Vaudských Alpách. Odstartoval v sobotu a potrvá do 31. ledna.

Se svými balóny se přijeli ukázat zástupci 15 různých zemí. Nejen divákům se nabídla fascinující podívaná. Výhledy si vychutnávali především samotní piloti, kteří se vznášeli blíže masivním horským stěnám Alp a vysoko nad nekonečnými zasněženými planinami panenské krajiny Švýcarska.

Tento víkend se návštěvníkům akce i pilotům vydařilo počasí, a tak zahájení festivalu proběhlo v ideálních podmínkách. „Je kouzelné vidět tolik horkovzdušných balónů pohromadě na jedné akci — symfonie barev, nádherné slunce, velkolepé scenérie a skutečně jedinečná podívaná, která probouzí dětskou duši a nutí pohlédnout k obloze,“ citovala Francouze Vincenta Metailliera agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám