Hlavní obsah

Na malém ostrově se uvolnil perfektní domov pro samotáře

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohráváte si s myšlenkou utéct pryč z městského blázince a usadit se kdesi na venkově? Pokud byste tak chtěli učinit ve velkém stylu, vězte, že je aktuálně na prodej útulný byt na nejsevernějším britském obydleném ostrově.

Foto: Profimedia.cz

Byt v tomto domě na pobřeží čeká na nové majitele.

Článek

Celkem 85 000 liber, tedy něco přes tři milióny korun, zaplatí budoucí majitel bytu na ostrově Unst v souostroví Shetlandy. Tento byt je součástí domu připadajícímu k majáku Muckle Flugga, který pochází z poloviny 19. století a slouží jako navigace pro lodě mířící za polární kruh.

Dříve bývalo stavení domovem správců majáku. V 90. letech minulého století bylo ale rozděleno na několik částí, z nichž jedna je nyní na prodej. Jedná se o byt s ložnicí, obývákem, kuchyní, jídelnou, koupelnou a sklepem. Navíc k němu připadá také zahrada s kůlnou.

Obzvlášť toto místo ocení rybáři, protože je ideální na lov pstruhů. Dále se v okolí skvěle podnikají plavby na kajaku nebo pozorování zvířat žijících v blízké chráněné rezervaci.

Foto: Profimedia.cz

Na nekonečných zelených planinách ostrova Unst se pasou mimo jiné poníci.

Na jedné straně šumí moře a vlny se tříští o útesy, z druhé strany dům sousedí s přírodní rezervací. Zkrátka balzám na duši. Ačkoliv by se mohlo zdát, že obyvatelé žijí zcela odříznutí od civilizace, není tomu tak. Nedaleko je škola, zábavní centrum i obchody. Ovšem do většího obchodního centra musejí lidé z ostrova cestovat trajektem.

Na celém ostrově Unst žije okolo 700 lidí. Tvoří rodinnou komunitu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám