Hlavní obsah

Na Slovensku začala lyžařská sezóna, pomohl umělý sníh

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na Slovensku začala oficiální lyžařská sezóna. Zatím jen pozvolna, ale postupně se začíná lyžovat ve více lyžařských střediscích. Od letoška musejí mladí lyžaři nosit helmu.

Slovensko odstartovalo novou lyžařskou sezónuVideo: TV Markíza

 
Článek

Zatím se lyžuje na sjezdovkách na Donovalech a v Litmanové, ale příští víkend by se měla přidat střediska Jasná, Štrbské Pleso a Ždiar. „Na sjezdovkách je 30 centimetrů sněhu, ale s bílou přikrývkou museli přírodě pomáhat,“ uvedla televize Markíza.

Pokud by nevyráběli umělý sníh, možná by se nelyžovalo ani na Vánoce. Na Donovalech například zasněžovali pět dnů. „Na začátek sezóny je to obdivuhodně dobré,“ pochvaloval si jeden z nedočkavců.

Od letošní zimní sezóny musí mít dítě do 15 let na svahu přilbu. Provozovatel lyžařského střediska má dokonce právo nevpustit na svah dítě bez přilby. Na začátku sezóny budou lyžařská střediska pouze upozorňovat rodiče na tuto povinnost, ale postupně to bude přísnější.

Ve Vysokých Tatrách a v okolí je k dispozici 12 tisíc lůžek. Silvestrovské pobyty jsou už většinou všude vyprodané. Ve slovenských horách i letos očekávají, že přijedou především Slováci, Češi a Poláci. Už několik let po sobě klesá počet Rusů a Ukrajinců, kteří tráví zimní dovolenou na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám