Hlavní obsah

Nejvyšší budova světa nabízí romantické sledování východu slunce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečný pohled na východ slunce si v pátek a sobotu užijí obyvatelé a návštěvníci Dubaje ve Spojených arabských emirátech, pokud se ho rozhodnou obdivovat z nejvyšší budovy světa. Informovala o tom agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejvyšší vyhlídkové poschodí mrakodrapu Burdž Chalífa

 
Článek

Správci 828 metrů vysoké věže Burdž Chalífa nabídli zájemcům jedinečný zážitek – lístky na romantickou podívanou za 125 dirhamů (845 Kč) pro dospělé a 95 dirhamů (642 Kč) pro děti mladší 12 let. Neobvyklý zážitek ve 124. patře začíná už v půl šesté ráno místního času (02.30 SEČ).

Obdivovat nebeský kotouč mohou lidé vždy půl hodiny, a to až do osmi hodin. Mrakodrap Burdž Chalífa neboli Chalífova věž se veřejnosti otevřel po pěti letech výstavby v lednu 2010.

Burdž Chalífa v číslech

Výška dosahuje 828 metrů, včetně antény na střeše.

Rozloha podlahových ploch je 334 tisíc metrů čtverečních.

Mrakodrap se začal stavět v září 2004, dostavěn byl v lednu 2010.

Na základy se použilo 45 tisíc metrů krychlových betonu.

V projektové fázi stavby se uvažovalo, že by měl dubajský mrakodrap 195 podlaží a více než 900 metrů do výšky.

Burdž Chalífu obklopuje jedno umělé jezero.

Běžné prohlídky mrakodrapu umožňují zájemcům pohled na Dubaj z ještě větší výšky. Ve 125. patře mrakodrapu lze přestoupit na jiný výtah, který návštěvníky vyveze až do 148. poschodí. Kdo netrpí závratí, může si odtamtud město prohlédnout z výšky 555 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám