Hlavní obsah

Druhý největší vodopád Číny v celé své masivnosti

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Video z letícího dronu zachytilo čínský vodopád Chu-kchou v celé jeho kráse. A že se je na co dívat! Jedná se o největší vodopád na Žluté řece a druhý největší v Číně, po vodopádu Chuang-kuo-šu v městské prefektuře An-šun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínský vodopád Chu-kchou z výškyVideo: China-Recorder, Newsflare.com

 
Článek

Na videozáznamu pořízeném minulý týden v čínské provincii Šan-si je vidět, že se voda vodopádu valí celkem zprudka. O něco rychleji než obvykle. Proud podle zpráv místních médií posílily nedávné vydatné deště.

Voda má místo žluté barvy, kterou napovídá název řeky, tentokrát spíše cihlový odstín. Unáší s sebou totiž velké množství písku a hlíny. Šířka vodopádu se mění podle ročních období. Obvykle dosahuje 30 metrů, jakmile je více srážek nebo taje sníh, zvyšuje se zhruba na 50 metrů.

Vodopády Chu-kchou, vysoké okolo 15 metrů, patří mezi frekventované turistické cíle. V zimě koryto řeky ozdobí tisíce rampouchů a bílá ledová stěna. Ideální dobou pro návštěvu vodopádu bývá duben a květen, na podzim pak září až listopad. Tehdy totiž bývá nejmasivnější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám