Hlavní obsah

Letní turistická sezóna v Praze by mohla být rekordní

Letošní letní turistická sezóna v metropoli byla zřejmě rekordní. Počet ubytovaných turistů v Praze se ve třetím čtvrtletí přiblížil dvěma miliónům, odhaduje Pražská informační služba - Prague City Tourism. Přibylo jak zahraničních turistů, tak i domácích návštěvníků.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Pohled na Pražský hrad

Článek

„Přestože větší zájem o Prahu jako turistickou destinaci pozorujeme již od června 2014, tempo přírůstku hostů z Evropy a Asie se meziročně zrychlilo zhruba třikrát. Očekáváme proto, že třetí čtvrtletí bude co do počtu turistů rekordní,“ uvedl pražský radní Jan Wolf.

Navzdory tomu, že v hlavním městě ubývá turistů z Ruska a Ukrajiny, Prahu si za svůj turistický cíl stále častěji vybírají návštěvníci z Jižní Koreje, Číny a Indie. V prvním pololetí do metropole přijelo o 68 procent více Korejců a o 34 procent víc Číňanů.

„Těší nás také nárůst domácích návštěvníků, kterých se v Praze ubytovalo přibližně 424 tisíc,“ dodal Wolf. Němců přijelo v první polovině roku do Prahy zhruba 360 tisíc. Na druhém místě následují návštěvníci z USA a na třetím z Británie. Z pololetního pořadí první desítky naopak zmizelo Španělsko.

V prvních šesti měsících letošního roku se v pražských hotelech a penzionech ubytovalo o 7,4 procenta více turistů než ve stejném období loni. Průměrná délka přenocování v Praze je 2,4 noci. Praha nyní eviduje 757 hromadných ubytovacích zařízení. Počet pokojů dosahuje 40 520, dále je v hlavním městě 87 961 lůžek a 967 míst pro stany a karavany.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám