Hlavní obsah

Jezírka lásky slibují romantickou zastávku ve Vysokých Tatrách

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O Štrbském plesu ve Vysokých Tatrách jste už určitě slyšeli. Co ovšem zůstalo mnohým turistům skryto, jsou Jezírka lásky v tamní osadě Štrbské Pleso. Pokud se nacházíte v okolí s partnerem, dopřejte si trochu romantiky navíc.

Jezírka lásky na SlovenskuVideo: TV Markíza

 
Článek

Jezírka lásky najdete necelého půl kilometru od Štrbského plesa, známého ledovcového jezera na jižní straně Vysokých Tater. Projít k nim lze od parkoviště u nádražní stanice Štrbské Pleso. Cesta je nenáročná, jelikož až k jezírkům jdete po asfaltové silničce.

První jezírko můžete buď obejít po okolní pěšině, nebo pokračovat k druhému přes dřevěnou lávku. Pokud zvolíte první variantu, budete míjet informační tabuli popisující příběh tohoto místa. Začtěte se.

Jezírka lásky sloužila původně k odchovu ryb. Jejich původní název zněl Štrbské rybníky. Romantičtější pojmenování získala proto, že u nich místní nacházeli blahodárný klid a uvolnění. Navštěvovali je také hosté nedalekých lázní. Říká se, že k novému názvu přispěla také poloha obou jezírek, nebo chcete-li rybníčků, protože leží přímo vedle sebe.

Zajímavost: Na dně jednoho z jezírek leží už 55 let slovenský dvojkříž, dříve umístěný na kopci nad Štrbským plesem.

Ať už toto místo sloužilo dříve jakémukoliv účelu, romantickou atmosféru mu dnes už asi nikdo neodepře. Užít si tam společné chvíle chodí nejen zamilované páry, ale také rodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám