Hlavní obsah

Nejlepšími aerolinkami světa jsou letos Qatar Airways

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katarská letecká společnost vede pro rok 2015 žebříček nejlepších leteckých společností. Vyplývá to z výsledků mezinárodního ocenění World Airline Awards zveřejněných organizací Skytrax. Qatar Airways si od loňska polepšily o jednu příčku. ČSA skončily mezi evropskými dopravci na pátém místě, stejně jako v roce 2014.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo Qatar Airways

Článek

Vítězné katarské aerolinky létají do 140 destinací, přepravují jak obchodní cestující, tak i turisty do dovolenkových lokalit v Evropě, Asii, Africe, Severní i Jižní Americe... Druhé místo obsadily Singapore Airlines známé vysokou kvalitou služeb - od zábavy na palubě letadla až po úroveň občerstvení během letu. Loňská jednička Cathay Pacific Airways z Hongkongu skončila na třetí příčce. Se 150 letadly cestují do 130 destinací.

Do první desítky se dostaly ještě turecké Turkish Airlines, Emirates ze Spojených arabských emirátů, Etihas Airways z emirátu Abú Dhabí, japonská letecká společnost Ana All Nippon Airways, indonéská Garuda Indonesia, tchajwanské aerolinky Eva Air a australské Qantas.

Nejlepší leteckou společností Evropy se staly řecké Aegean Airlines. Za nimi se umístily Air Nostrum ze Španělska, třetí skončily taktéž španělské Vueling Airlines. České aerolinie obsadily páté místo, čímž si udržely loňskou pozici.

Žebříček byl sestaven na základě hlasování téměř 19 miliónů cestujících ze 105 zemí světa. Zapojit se mohli od loňského září do letošního května. Hodnoceno bylo celkem 41 kategorií týkajících se leteckou společností nabízených produktů i kvality služeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám