Hlavní obsah

V Českém Krumlově se cvakalo ostošest, víkend tu ovládl fotofestival

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

V neděli v Českém Krumlově vyvrcholil třídenní program druhého ročníku Open Air Foto Festivalu. Celkem na něj zavítalo více než 2500 návštěvníků, kteří oceňovali především pestrost festivalu, jehož letošním tématem byl Člověk a závislost.

Foto: Foto OAFF 2015

Návštěvníci festivalu si pořádně zafotili.

Článek

Program byl nabitý, takže návštěvníci se rozhodně nenudili. Navštívit mohli desítku praktických workshopů, 33 vzdělávacích a zážitkových přednášek a přes 40 fotoscén, kde měli k dispozici kvalitní techniku a profesionální modelky a modely.

„Lidé nejvíce oceňovali zejména pestrost zaměření celého festivalu. Díky různorodosti jednotlivých lokací bylo možné pořídit krásné glamour fotografie, o pár metrů dál patřily prostory naprosto odlišnému japonskému umění shibari, v městském parku se lidé učili pro změnu fotit moderní streetové umění, jako je break dance či triky na slackline. Každý si mohl najít svůj oblíbený žánr a zároveň objevit nějaký nový. To bylo jedním z cílů celého festivalu a jsme moc rádi, že se nám akce z tohoto hlediska podařila,“ zhodnotila druhý ročník Open Air Foto Festivalu jeho ředitelka Martina Ptáčková.

Vítězem soutěže Art room se stalo dílo Za stěnou

Festival pozitivně hodnotili i pozvaní hosté, mezi něž patřili například Robert Vano, Tereza z Davle, cestovatelé Ondřej Neff a Lenka Klicperová nebo londýnský fotograf Alex Lambrechts.

„Práci s lidmi mám obecně moc rád, takovéto semináře mě moc baví. Lidé se ptali, hodně se zajímali, bylo příjemné si s nimi povídat,“ řekl světoznámý fotograf Robert Vano.

Foto: archiv Open Air Foto Festivalu (autoři: Ani Doseva a Filip Pavlík)

Za stěnou

V duchu tématu Člověk a závislost se nesla i soutěž ART ROOM studentů středních a vyšších uměleckých škol z České republiky a zahraničí. Triumf nakonec se svým dílem „Za stěnou“ slavili Filip Pavlík a Ani Doseva z SPŠST Panská v Praze. Finálová díla soutěže se v nejbližší době objeví i ve vybraných českých a slovenských galeriích v rámci Konfrontační výstavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám