Hlavní obsah

Polské dny v Praze přinesou turistické tipy i gastronomické ochutnávky

Novinky, fis

Druhý červnový víkend přinese na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad exkurzi za hranice Česka. Pomyslná cesta povede do Polska. Účastníci třetího ročníku Polských dnů v Praze okoštují zahraniční kuchyni a poznají známější i prozatím málo objevené kouty sousedního státu.

Foto: Profimedia.cz

Pražské náměstí Jiřího z Poděbrad bude hostit Polské dny.

Článek

Akce začne v pátek ve 14:00, oficiální zahájení ovšem proběhne o dvě hodiny později. Pokud je to na vás příliš brzy, nezoufejte, program se protáhne až do večerních hodin. V sobotu pak poběží už od 10:00. Co všechno Polské dny v Praze nabídnou?

Tomu, kdo rád poznává cizí kraje skrze jídlo a tradiční suroviny, se jistě zalíbí rozličné ochutnávky polské a dolnoslezské kuchyně, a to nejen té tradiční, ale i moderní. Na výběr budou kromě jiného džemy, džusy, panenské oleje, halva či naložené houby.

Jestli jste spíš sběrateli okrasných předmětů, mohla by vás zaujmout keramika z Boleslawiec. Na své si rozhodně přijdou také výletníci. Polská města a regiony totiž dovezou mapky a spoustu potřebných i zajímavých informací o svých lokalitách. Blíže tak poznáte například Gdaňsk, Tarnov, Opolí, Toruň, Dolnoslezské vejvodství a další oblasti.

Organizátoři nezapomněli ani na muziku, takže se během celého programu můžete těšit na živá hudební vystoupení zejména polských interpretů. Podrobný harmonogram akce naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám