Hlavní obsah

Tipy na víkend: Přidejte se k rozjímání u piva, ochutnejte Gulášfest

Novinky, fis

Víkend plný jídla a pití potěší asi především pány. Na každém rohu budou probíhat pivní slavnosti a ochutnávky produktů malých pivovarů. Nabízí se ovšem i řada sportovních aktivit, hudební festivaly i jiné kulturní zážitky.

Foto: Profimedia.cz

O nejlepší kotlíkový guláš se o víkendu bude soutěžit v Holešově.

Článek
Praha

Fotbálkoví mistři

Český pohár ve fotbálku se uskuteční v Paláci Akropolis od 10:00 v sobotu. Zahrají si nejen ti nejlepší z Česka a Slovenska, ale také amatéři. Večerní program pak už bude hlavně o muzice. Více najdete zde.

RefuFest

Multikulturní festival RefuFest zve hudební nadšence v sobotu na Kampu. Program se rozproudí od pravého poledne a potrvá až do večerních hodin. Uslyšíte balkánské, makedonské či arabské rytmy, ve workshopech si vyzkoušíte umění kaligrafie i výroby recyklovaných šperků... Celý program si prohlédněte zde.

Běh Šárkou

Pražský běh Šárkou zve v sobotu od 10:30 všechny sportovce, aby si zazávodili na trase dlouhé 10 nebo 20 kilometrů. Více informací se dozvíte zde.

Stany, kam oko dohlédne

Na největší výstavu stanů ve střední Evropě můžete v neděli zavítat do Letňan. Kromě 320 stanů si prohlédnete také nejrůznější kempingové vybavení a potřeby. Více zde.

Středočeský kraj

Okoř se šťávou

Tradiční festival u zříceniny hradu Okoř začne v sobotu ve 13:00. Vystoupí kapely jako No Name, Wohnout, Rybičky 48, Mandrage a další. Veškeré informace naleznete zde.

Postřižinský expres

V sobotu ráno vyrazí parní vlak z Nymburka do Poděbrad a zpět. Jestli se chcete svézt, těšte se na hudbu skupiny Třehusk, postřižinské pivo i teplé jídlo. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Krajem bitvy u Lipan

V sobotu se uskuteční dálkový pochod nazvaný Krajem bitvy u Lipan. Výletníci si vyberou některou z pěších či cyklotras, podle toho si budou muset více či méně přivstat. Detaily tras a informace k pochodu naleznete zde.

Na jedno

Na Slavnosti českých minipivovarů láká v sobotu Borovansko. Akce začne už v 10:00, doprovodí ji i živá hudba. Více najdete zde.

Plzeňský kraj

Veteránská sobota

Veteran Car Club Plzeň plánuje na sobotu jízdu historických vozidel okolím Plzně. Účastníci se sejdou ráno na Bolevecké návsi, následně projedou 75kilometrovou trať s úkoly. Více zde.

Karlovarský kraj

Botanická exkurze

Voňavé nedělní dopoledne prožijí účastníci Botanické exkurze po krajinné památkové zóně Valečsko. Sraz je naplánován před valečským informačním centrem Prádelna v 9:30. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Košt hraběte Chotka

V sobotu od 9:00 začne na zámku ve Velkém Březně tradiční výstava vín propojená s ochutnávkou. Košt potrvá do 17:00 a k dispozici budou vína z Čech i Moravy. Více zde.

Liberecký kraj

Greenfest

Patříte-li mezi zastánce zdravého životního stylu nebo se o něj alespoň zajímáte, mohl by vás lákat sobotní Greenfest v libereckých Lidových sadech. Od 10:00 se tam uskuteční maraton přednášek, workshopů, ukázek řemesel a také kulturní zábavy. Více se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Pivní rozjímání

Nádvoří Gayerových kasáren v Hradci Králové zaplní v sobotu mezi 10:00 a 22:00 pivaři. Pivní rozjímání nabídne 23 větších i menších pivovarů, 80 druhů pivních speciálů, hudbu, guláš a další dobroty. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Když kolovrátek zpívá

Turistické informační centrum Hlinsko zve na víkend zaměřený na tkalcovství. V sobotu i v neděli se dozvíte, jak vzniká Hlinecká tkaná šála, jakou tradici má toto řemeslo v regionu a jak se tká na malém stavu. Více čtěte zde.

Vysočina

Noc kostelů

Začněte víkend netradičně a zúčastněte se páteční noci kostelů. Římskokatolická farnost Světlá nad Sázavou zve od 20:00 na varhanní koncert Ondřeje Hromádka. Více zde.

Jihomoravský kraj

Euro Bike Fest

Tradiční motofestival se uskuteční od pátku do neděle v moravských Pasohlávkách. Přinese nejen motoristický program, ale také hudbu, tanec či bojové sporty. Vše se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Beerfest Olomouc

Od čtvrtka do soboty rozezní Olomouc Beerfest, největší pivní festival v Česku. Mezi účinkujícími se objeví interpreti jako Mandrage, No Name, Iné Kafe, Desmod a spousta dalších. Do programu nahlédněte zde.

Zlínský kraj

Gulášfest 2015

V sobotu od 10:00 až do večerních hodin budou na zámku v Holešově probíhat gulášové hody. Soutěžící se utkají o nejlepší kotlíkový guláš, účastníci akce si pochutnají na různých typech tohoto pokrmu a poslechnou si živou hudbu.

Moravskoslezský kraj

Pivní slavnosti

Městský pivovar ve Štramberku slaví jubileum - 10. výročí. Kdo by se chtěl připojit k sobotním odpoledním oslavám, je samozřejmě srdečně zván. Vystoupí skupina Děda Mládek Ilegal Band, uvidíte, jak se vaří pivo, jak bojují šermíři a dokonce i ohňovou show. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám