Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: V zoo po liščí stopě, za Robinem Hoodem na Loučeň

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodiny s dětmi opět čeká víkend plný her, zábavy a poznání. V Praze proniknete hlouběji do japonské kultury, v Děčíně a Zákupech zase do historie. Víkend ale přinese také sportovní aktivity a výlety do míst, na která jste se zatím možná nepodívali.

Foto: Archiv zámku Loučeň

Zámek Loučeň je obklopený zelení.

Článek
Praha

Festival japonské kultury

Poznejte se svými dětmi zábavnou formou lépe Japonsko, Zemi vycházejícího slunce. V sobotu mezi 11:00 a 20:00 se v Náprstkově muzeu dozvíte zajímavosti o japonských hračkách, bojovém umění, tancích, origami a dalších součástech nám vzdálené kultury. Více čtěte zde.

Pirátská sobota na tvrzi

Tvrz Hummer plánuje na sobotu pirátský den. Začne v 10:00 řemeslným jarmarkem, v průběhu dne pak uvidíte tance, kaskadérskou show s koňmi a užijete si spoustu další zábavy. Celý program naleznete zde.

Květinový jarmark

Zámecký areál Ctěnice zve v sobotu a v neděli na voňavý květinový jarmark. V sobotu si děti v luční květinové dílně upletou věnečky a dozvědí se o jejich symbolice, v neděli si pak malí návštěvníci užijí floristický koutek s ukázkami vázání květin. Více zde.

Středočeský kraj

Na Točník

Běhu nebo procházky na hrad Točník se můžete zúčastnit v neděli. Start bude na parkovišti u fotbalového hřiště obce Točník. Na děti bude mezi 10:00 a 14:00 čekat také Pohádková cesta. Více čtěte zde.

Den pejsků

Památník Karla Čapka ve Staré Huti zve v sobotu od 14:00 na Den pejsků. Uskuteční se psí promenáda, pro děti budou přichystány soutěže a další zábava. Více informací najdete zde.

Robin Hood na zámku

Už jste potkali Robina Hooda na zámku Loučeň? Příležitost máte každý květnový víkend. Užijete si pohádkové putování Za pokladem Lady Marion, rytířské turnaje, lukostřelbu, výcvik dravců a další aktivity. Vše se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

S kočárky městem

Kočárkový průvod městem se uskuteční v sobotu od 14:00 v Dačicích. Účastníci se mohou těšit na dětskou diskotéku, malování na chodníku a další zábavu. V neděli pak v Dačicích můžete využít Den otevřených dveří v Městském muzeu na galerii Dačice k příležitosti Mezinárodního dne muzeí. Podrobnosti najdete zde.

Plzeňský kraj

Muzejní noc v Klatovech

Galerie U Bílého jednorožce v Klatovech bude v sobotu od 9:00 do 23:00 výjimečně otevřená zdarma, v rámci akce Muzejní noc. Mezi 10:00 a 23:00 bude probíhat doprovodný program. Otevře se také výtvarná dílna Podomácku vyrobená kniha aneb bez nástrojů to jde taky. Více najdete zde.

Karlovarský kraj

Zahájení sezóny v Jáchymově

Tento víkend zahájí lázeňskou sezónu v Jáchymově. Připraven je k této příležitosti bohatý program. Od hudebních vystoupení, přes historický šerm a alegorický průvod, až po jízdy kočárem, pohádky či skákací hrad. Dvoudenní harmonogram akce naleznete zde.

Ústecký kraj

Historické tržiště

Prostřední květnový víkend láká do areálu děčínského zámku na historické tržiště. V sobotu bude otevřené mezi 9:00 a 19:00, v neděli od 10:00 do 17:00. Program a atmosféra trhu vás přenesou daleko do minulosti. Více čtěte zde.

Po liščí stopě

Hravý a poučný půlden si děti v sobotu užijí v Zoo Ústí nad Labem, a to od 10:00 do 15:00. Program bude mít skautskou a sportovní tematiku. Více zde.

Liberecký kraj

Císařské slavnosti

Zámek Zákupy v sobotu oživí Císařské slavnosti. Začnou v 10:00 a skončí až ve večerních hodinách. Na programu jsou hudba, dětské divadlo, soutěže a mnoho další zábavy. Celý program si prohlédněte zde.

Královéhradecký kraj

Ples princů a princezen

Zámek Karlova Koruna zve na nedělní prohlídky s princeznou. Děti si zasoutěží, uvidí muzikálové, divadelní i šermířské vystoupení... Program bude pestrý. Prohlédněte si ho zde.

Pardubický kraj

Popelka na Kunětické Hoře

Hrad Kunětická Hora chystá na neděli program pro dětské návštěvníky. Ve 14:00 se pro ně otevře tvořivá dílna, v 15:00 pak začne divadelní představení o Popelce. Více čtěte zde.

Vysočina

Pohádková vesnička

V sobotu i v neděli máte otevřená vrátka do Pohádkové vesničky Podlesíčko. Uvítá vás čarodějnice Kanimůra, potkáte se ale i s dalšími nadpřirozenými bytostmi. Prohlédnete si vesničku a zasoutěžíte si o dobroty. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Brněnská muzejní noc 2015

Muzejní noc v Brně nabídne bohatý program v rozličných expozicích. Zúčastnit se můžete v sobotu od 18:00 do půlnoci. Vše se o návštěvních místech dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Pohádky na Plumlově

V obou víkendových dnech se mezi 11:00 a 17:00 můžete na zámek Plumlov vypravit za pohádkovými vystoupeními, dobovým táborem či terarijními zvířaty... Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Kočárková stezka

V neděli od 14:00 se bude ve Vysokém Poli konat otevření kočárkové stezky. Jezdit se ale nebude jen kočárky. Vaše ratolesti si mohou vzít třeba také tříkolky neb traktůrky. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Hradní slavnosti

V sobotu od 10:00 do 22:00, v neděli mezi 10:00 a 18:00 rozproudí na Slezskoostravském hradě život Hradní slavnosti. Zazní dobová hudba, podíváte se do katovské dílny, na vystoupení rytířů, kejklířů i komediantů... V sobotu večer uvidíte ohňostroj. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám