Hlavní obsah

Ponurý zábavní park sežvýkal zub času

Novinky, fis

Filmaři hledající pochmurné prostředí s děsivými kulisami by si v japonském areálu Kejonuma Leisure Land jistě přišli na své. Toto místo je navíc spojené se starou legendou.

BEZ KOMENTÁŘE: Z opuštěného zábavního parku v Japonsku zbylo jen němé torzo

 
Článek

Když park v Tóhoku v roce 1979 otevřel, měl před sebou skvělou budoucnost. Ročně tam mířilo okolo 200 tisíc lidí z celého Japonska. Nic ovšem netrvá věčně, počet návštěvníků klesal, až se brány Kejonuma Leisure Landu v roce 2000 uzavřely.

Barvy atrakcí vybledly a o slovo se čím dál více hlásí rez. Stroje tiše stojí a zarůstají vysokou trávou. K zvláštní atmosféře přispívá také to, že je místo podle listu The Japan Times prokleté. Areál byl totiž vystavěn v blízkosti rybníka, u něhož má strašit duch ženy. Ta v místech kdysi údajně spáchala sebevraždu.

Někteří dávají tajuplný příběh do souvislosti s krachem parku. Ačkoliv jsou Japonci dosti pověrčiví, osmatřicetiletý fotograf Florian Seidl žijící v Japonsku si nemyslí, že by tam dlouhá léta jezdilo tolik lidí, kdyby tomuto prokletí věřili.

Seidl park nedávno navštívil a označil ho za jedno z nejvíce fascinujících míst, která viděl. Ocenil, že atrakce nejsou poničené vandaly, přestože je areál blízko hlavní silnice. Vše se rozpadá přirozeným způsobem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám