Hlavní obsah

Přešel kus světa, shodil 20 kilo a vytvořil jedinečnou vzpomínku

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydal se sám z Mexika do Kanady, za několik měsíců shodil víc než 20 kilogramů a vytvořil jedinečnou dokumentaci své cesty. Fotograf a nadšený cestovatel Andy Davidhazy si nezapomněl ani na jedné míli pořídit autoportrét.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Andy Davidhazy došel pěšky z Mexika do Kanady. Každou míli zdokumentovalVideo: davidhazy.com and lostorfound.org, music: Martin Sexton - In the Journey, Reuters

 
Článek

Andy Davidhazy prošel stezku Pacific Crest Trail z Mexika do Kanady už v roce 2013. Mediální pozornost si však jeho dobrodružství získalo až v posledních týdnech. Na internetu se totiž rozšířilo video, na němž lze jeho expedici zhlédnout ve velmi zrychleném tempu.

Do pouhých pěti minut Davidhazy naskládal s přesným odpočítáváním všech 2660 mil (4280 kilometrů). Agentura Reuters uveřejnila začátkem dubna tříminutový výběr. Kromě prostředí, v němž se nachází, se mění i sám fotograf. Za pět měsíců cesty shodil 23 kilogramů a jeho tvář zarostla vousy.

Davidhazy nemá ale jen romantické vzpomínky z vesměs liduprázdné přírody, zažil i krušné chvilky. Potkal medvědy a v Kalifornii si v noci nevědomky rozložil stan přímo vedle kolonie štírů. Když to zjistil, byl už příliš vyčerpaný na to, aby se přesunul. Stan ho naštěstí před nechtěnými návštěvníky uchránil.

Tvorba autoportrétů na každé míli trasy fotografa od začátku motivovala a popoháněla kupředu. Díky pečlivému záznamu cesty ji nyní zrychleně může projít kdykoliv znovu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám