Hlavní obsah

Do Beskyd má turisty přilákat slevová karta

Právo, Pavel Karban

Ušetřit při sportování, kultuře, relaxačních aktivitách i ubytování v Beskydech a na Valašsku mohou držitelé karty Beskydy Card. Stejnojmenný projekt, který má návštěvnickou kartu uvést do života, spustila na konci loňského roku turistická oblast Beskydy - Valašsko.

Foto: Profimedia.cz

Beskydské Pustevny

Článek

Cílem projektu je zvýšení návštěvnosti regionu, jeho jednotlivých atraktivních míst, prodloužení délky pobytu turistů a udržení konkurenceschopnosti destinace. „Dnes už má kartu zhruba 1500 lidí,“ uvedla ředitelka Destinačního managementu turistické oblasti Beskydy - Valašsko Monika Konvičná.

Platnost karty je 12 měsíců ode dne vydání, je nepřenosná, což znamená, že výhody může čerpat pouze její majitel, a lze ji získat dvěma způsoby. „Návštěvník Beskyd kartu získá zdarma u ubytovacích partnerů, kteří se do projektu zapojili, pokud se u něj ubytuje minimálně na dvě noci. Druhý způsob je pro ty, kteří jsou místní. Ti si mohou kartu koupit v informačních centrech v Beskydech i Poodří,“ objasnila s tím, že karta pro dospělého stojí 99 korun, pro dítě do 15 let 69 korun. Kartu si lze koupit i přes e-shop.

Seznam smluvních ubytovacích partnerů najdou lidé na webových stránkách projektu, stejně jako seznam výhod, které mohou prostřednictvím karty čerpat. „Ten není konečný, je průběžně aktualizován a rozšiřován o další atraktivní zážitky,“ ujistila Konvičná.

Podle ní si partneři projektu a podnikatelé, kteří kartu akceptují, mohou jejím prostřednictvím regulovat návštěvnost. „Není to plošná sleva, poskytovatel služeb si třeba může dát slevu na vstupné jen na určitý den,“ vysvětlila ředitelka destinačního managementu. „Okruh partnerů i akceptantů se může neustále rozšiřovat a také se rozšiřuje. Z analýzy projektu vyplývá, že v naší destinaci je zhruba 120 poskytovatelů služeb, kteří by se do karty mohli zapojit. Dnes jich máme už 100,“ poznamenala.

Foto: Profimedia.cz

Hora Radhošť

Prvním subjektem, jenž se do projektu Beskydy Card zapojil, je Hotel Terasa, který stojí nedaleko přehrady Olešná. „Máme od ledna rozdáno 364 karet a lidé jsou rádi, že je mají. Když se k nám vrací, ptáme se, zda ji už využili, a víme od nich, že ji použili například na Bílé, v muzeích,“ sdělil ředitel hotelu Rostislav Ostřížek.

V kartu věří i Jiří Nakládal, ředitel Sun Outdoor na Bílé. „Máme zhruba 150 poskytnutých služeb z této karty, a i když je ještě brzy hodnotit přínos karty, procento poskytnutých slev je docela slušné,“ poznamenal s tím, že přínos projektu se ukáže až v budoucnu. „Věřím ale, že si díky kartě oživíme i takzvané mezisezóny a letní sezóny.“

Také náměstek moravskoslezského hejtmana pro cestovní ruch Ivan Strachoň aktivitu Destinačního managementu turistické oblasti Beskydy - Valašsko vítá. „Je to jedna z prvních karet v našem regionu, očekáváme od ní, že přinese zvýšený počet návštěvníků,“ řekl.

Obdobnou kartu už druhým rokem provozuje také turistická oblast Těšínské Slezsko. V budoucnu by se podle Konvičné mohly oba systémy propojit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám