Hlavní obsah

Cestovní kanceláře rozšířily na letní sezónu nabídku destinací

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi prázdninové stálice patří u českých turistů už řadu let Chorvatsko, dále pak Řecko, Turecko nebo třeba Egypt. Koho už omrzelo cestování v zajetých kolejích, může se nechat inspirovat některou z destinací, které nově nabízejí cestovní kanceláře pro aktuální letní sezónu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Novinky pro letní dovolenou 2015 rozšíří českým turistům výběr.

Článek

Co se vám vybaví, když slyšíte slovo Mallorka? Pravděpodobně slunce, moře a písečné pláže - což nemusí nutně znamenat, že už jste tam někdy byli. Španělská Mallorka patří mezi nejznámější evropské ostrovy a převážně vítá turisty lačnící po slunné dovolené a odpočinku.

„Novinkou letošní sezóny je letovisko Cala San Vicente. Najdete ho v malebné části Mallorky s krásnými výhledy na moře. Letovisko je skvělou volbou hlavně pro rodiny s dětmi, které chtějí být stranou rušných středisek,“ uvedl pro Novinky mluvčí CK Fischer Jan Osúch a doplňuje, že k Mallorce neodmyslitelně patří usměvaví Španělé, chutné jídlo a pití.

Rušnější letoviska Puerto de Pollenca a Puerto de Alcúdia jsou od Cala San Vicente ve vzdálenosti 10 až 20 minut jízdy. Písečné pláže jsou jen kousek od hotelů.

Odpočinek i poznání

Aktivní dovolenkáři víc ocení další letní novinku, kterou je Paphos na Kypru. „Středisko Paphos je starobylé městečko s typickými tavernami, kavárnami a restauracemi. A samozřejmě řadou kvalitních hotelů. Dle pověsti právě v blízkosti Paphosu vystoupila bohyně krásy Afrodita z mořské pěny. Město je také díky historickým památkám na seznamu světového dědictví UNESCO,“ přiblížil Osúch.

Kypr, jemuž se přezdívá Afroditin ostrov, nabízí řadu možností k návštěvě památek a historických měst. Zatímco severní část obývají turečtí Kypřané, v jižní žijí řečtí Kypřané. Pro různé úseky jednoho ostrova tak platí rozdílná pravidla.

Nároky na aktivní dovolenou spojenou s koupáním a relaxem splňuje také novinka CK Čedok. „Do nabídky pro letošní léto jsme zařadili kontinentální Řecko – poloostrov Peloponés, který nabízí možnost kombinace pobytu u moře s poznáváním největších antických památek,” řekl Novinkám marketingový ředitel Tomáš Brejcha.

U Řecka zůstaneme. „S ohledem na zájem našich klientů o rozšíření nabídky dovolené v Řecku jsme pro letní sezónu 2015 připravili novou destinaci v podobě ostrova Samos. Se sílícím zájmem o dovolenou v hotelech s dětským Croco clubem jsme rovněž rozšířili nabídku o tyto hotely, kde děti naleznou zábavu a rodiče mají jistotu, že je o jejich ratolesti postaráno. Děti v clubu také získávají znalosti o zemi, ve které tráví dovolenou. Vše je v podobě hry,“ prozradil Novinkám mluvčí CK Blue Style Martin Slaný.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám