Hlavní obsah

Tatranská Lomnica otevřela jednu ze svých nejatraktivnějších sjezdovek

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžařům dobře známá Tatranská Lomnica ve slovenských Tatrách otevřela v průběhu ledna jedno ze svých největších vábidel - černou sjezdovku z Lomnického sedla. Začíná ve výšce 2190 metrů a táhne se v délce 1,2 kilometru.

Foto: archiv Tatry mountain resorts

Zkušení lyžaři si na Lomnickém sedle užijí divokou jízdu. Ilustrační foto

Článek

Černá sjezdovka vede z Lomnického sedla na Skalnaté pleso. Odtamtud sjíždějí lyžaři po červených tratích až do Tatranské Lomnice. Celkově se tedy projedou 5,5 kilometru a překonají převýšení 1300 metrů.

Tato černá trať Lomnického sedla využívá pouze přírodní sníh. Horská záchranná služba pravidelně monitoruje nebezpečí lavin, aby sjezdovku případně včas uzavřela.

Kdo si troufne, může vyzkoušet takzvanou Francouzskou muldu, jednu z možností sjezdu tohoto strmého svahu. Francouzská mulda, náročná freeridová trať pro velmi zdatné lyžaře, je v jihozápadní části Lomnického sedla. Měří 1380 metrů a její převýšení dosahuje 408 metrů.

Otevřením Lomnického sedla nabízí aktuálně lyžařské středisko v Tatranské Lomnici celkem 12 kilometrů sjezdových tratí a hlásí dobré sněhové podmínky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám