Hlavní obsah

Místa, kde se vám zježí vlasy hrůzou

Novinky, fis

Jeden hledá pohodlí a relax, druhý panenskou přírodu a někdo další cestuje za adrenalinem. Nemluvíme ovšem o adrenalinových sportech, nýbrž o návštěvě děsivých míst. Je libo strašidelný zámek pro dospělé, hororový ostrov nebo ponurý zábavní park?

BEZ KOMENTÁŘE: Ostrov panenek je jako vystřižený z hororových filmů

 
Článek
Ostrov panenek, Mexiko

Isla de las Muñecas, v češtině Ostrov panenek, na kanále La Xichimilco nedaleko Mexico City je nepochybně jedním z nejpochmurnějších míst, které si dovedete představit. Všude, vážně úplně všude, uvidíte panenky nebo minimálně jejich torza. Špinavé a poničené hračky se tam hromadí kvůli legendě, která se k ostrovu váže.

Don Julian Santana Barrera, bývalý správce ostrova, jednoho dne prý u břehu našel utopenou holčičku a vyplavené dvě panenky. Aby potěšil jejího ducha, začal na ostrůvku shromažďovat další a další panenky. V roce 2001, o 50 let později, se utopil podle pověsti na stejném místě, kde našel tělo oné holčičky. Turisté na opuštěný ostrov také sem tam přivážejí panenky, a tak se sbírka stále pomalu rozšiřuje.

Dům hrůzy, Kanada

Obličeje návštěvníků domu hrůzy Nightmares Fear Factory v kanadském městě Niagara Falls vypovídají o všem. Netřeba popisovat, jak moc jsou vyděšení. Zajímavější je si říct, proč. Vrčení, ponuré melodie a prapodivné hlasy ozývající se z tmavých zákoutí navozují vlezlý pocit nejistoty. Navigací jsou pouze červená světélka na podlaze a zdech. Sem tam přijde úlek a šok.

BEZ KOMENTÁŘE: Spíše než strach vyvolává pohled na vyplašené turisty smích

Autentické reakce návštěvníků zachycuje v expozici kamera, aby je bylo možné promítat ve vstupní hale domu. To přicházejícím turistům na odvaze zrovna nepřidává. Navíc je i s tímto místem svázaná legenda. Strašidelný dům sídlí v někdejší továrně na rakve. Straší tam prý duch bývalého majitele Abrahama Mortimera, kterého při obchůzce usmrtily spadlé rakve.

Spreepark, Německo

Zábavní parky jsou obvykle zdrojem radosti. Ty opuštěné a prázdné však nahánějí husí kůži. S atrakcemi, na nichž se dříve ozýval veselý smích, si dnes pohrává už jen vítr. Vržou a pokrývá je rez. Jedním takovým parkem je berlínský Spreepark, původně kulturní park Plänterwald. Vznikl v roce 1969. Ještě v první polovině 90. let se mu dařilo.

BEZ KOMENTÁŘE: Spreepark

Norbert Witte, megalomanský provozovatel, byl ale zapletený v obchodu s drogami, což ho dostalo do dluhů. Ty začaly být neslučitelné s fungováním rozlehlého zábavního areálu. A tak Spreepark v roce 2002 uzavřel své brány a postupně chátrá. Z bahna trčí vozíky ve tvaru labutí, do výšky stále ční ruské kolo... Za zábavou už sem ale nikdo nechodí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám