Hlavní obsah

Nejlepším malířem je podzim v Kanadě

Novinky, Martin Švadlenka

Hledáte-li destinaci pro podzimní období, nezapomeňte navštívit některý z národních parků v kanadské provincii Ontario. Dobře si ale rozmyslete datum návštěvy, protože kanadské javory mění barvu svých pomyslných uniforem pouze na několik týdnů v roce.

Foto: Martin Švadlenka

Nezapomenutelná krajina v kanadském Národním parku Algonquin

Článek

Národní park Algonquin se nachází v jižním Ontariu a je největším a turisticky nejatraktivnějším parkem této provincie. Až 40 procent stromů tvoří různé druhy javorů a spolu se stovkami jezer vytváří ideální kulisu podzimních dnů.

Foto: Martin Švadlenka

I kanadské listnáče na podzim hrají všemi barvami.

Na přelomu září a října se javorové listy postupně zbavují do zelené barvy, kterou postupně nahrazuje červená a žlutá. Pokud ale vyrazíte ve slunečný víkendový den, počítejte s davy fotografujících turistů minimálně na hlavních pěších okruzích.

Chcete-li mít soukromí a klid na fotografování nebo relaxování ve dvou, hoďte na záda větší batoh a stan a protáhněte nohy výletem do přírody. Většina kanadských národních parků je obrovská a najít tu liduprázdné místo není žádný problém.

V celku jednoduše se pak může přihodit, že stojíte na kopci při západu slunce a přes modré jezero zíráte několik kilometrů před sebe do sytě červené krajiny.

Foto: Martin Švadlenka

Vyjít na kopec se vyplatí. Z ptačí perspektivy se výletníkům otevřou jedinečné výhledy

Pokud vám nevadí brzké ranní vstávání, najděte si místo na břehu jezera při východu slunce, kdy má většina Kanaďanů ještě půlnoc. Budete mít možnost si o samotě vychutnat pohled na losy a jiná zvířata, jak pijí vodu z jezera, nad kterým se povaluje ranní mlha.

Foto: Martin Švadlenka

Mlžný opar zesvětluje jinak pestré barvy podzimní krajiny

Podzimní barvy jsou navíc v ranním slunci ještě jasnější a sytější. A ještě malá rada na závěr. Na tento výlet rozhodně nejezděte sami, o tento pohled je lepší se podělit.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám