Hlavní obsah

Odvážlivci relaxují tam, kde by jiní šíleli strachy

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za extrémním zážitkem a netradičním odpočinkem míří účastníci mezinárodního setkání Highline Meeting, které se koná v italských Alpách. Nutno podotknout, že má tahle parta mladých lidí pro strach uděláno.

BEZ KOMENTÁŘE: Highline Meeting v italských Alpách

 
Článek

Vysokohorský festival na vrcholku Monte Piano (výška 2325 metrů) v Sextenských Dolomitech navštěvuje několik set lidí, aby uctili památku deseti tisíc vojáků, kteří za první světové války v oblasti zahynuli. V neposlední řadě na akci účastníci míří za adrenalinem a nezapomenutelnými momenty.

Hlavní zážitkový program se odehrává na lanech napnutých nad několikasetmetrovou skalnatou propastí. Účastníci na nich předvádějí různé kousky a jištění jsou jen krátkými provazy. Ti nejšikovnější však dokáží přejít na druhý konec lana i bez využití pojistky.

Nemusíte být přímo provazochodci, abyste si užili strhující hloubku pod sebou. Oblíbenou disciplínou je na Highline Meetingu také relax v pohupujících se pytlích zavěřených na lanech. Zatímco leckomu by rozklepal nohy jen pohled dolů z okraje srázu, tito odvážlivci si v barevných houpačkách klidně pospávají, čtou nebo třeba brnkají na kytaru.

Festival, který letos probíhal od 6. do 14. září, nabízí také doprovodný program. V rámci něho mohou účastníci například zavítat na řadu workshopů, zacvičit si jógu, zhlédnout večerní promítání nebo si poslechnout hudební vystoupení.

Reklama

Výběr článků

Načítám