Hlavní obsah

Ještě větší závrať. Eiffelovka má v podlaze skleněné průzory

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Eiffelova věž v Paříži nabízí od pondělka turistům novinku. Ve zrekonstruovaném prvním patře se mohou projít po skleněných průzorech. Jako by se už tak při pohledu z Eiffelovky nepodlamovala kolena.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: První patro Eiffelovky představilo skleněnou novinkuVideo: Reuters

 
Článek

Letos začátkem května oslavila Eiffelova věž výročí 125 let od svého otevření. Pomyslným dárkem, a to hlavně pro turisty, kterých sem ročně zavítá několik miliónů, jsou čtyři vyhlídkové platformy. Jejich cena se vyšplhala v přepočtu na zhruba 824 miliónů korun.

Stoupnout si na průhledné skleněné průzory je velká výzva pro všechny, kteří mají aspoň trochu sklony k závrati. Pod nohama se jim totiž objeví sedmapadesátimetrová hloubka. Na jejím dně stojí davy čekajících zájemců o vstup na věž. Zajímavá podívaná je to i zezdola.

Eiffelova věž, jeden ze symbolů Paříže a jejích dějin, má celkem tři vyhlídkové stupně. První 57, druhý 115 a poslední 274 metrů nad zemí. Nejvyšší z nich je přístupný pouze výtahem.

Reklama

Výběr článků

Načítám