Hlavní obsah

Falešný taxikář zapletl turistku do nebezpečné policejní honičky. A ještě ji zkasíroval

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otřesný zážitek si z výletu do Paříže přiveze indická turistka, která hned na letišti nastoupila do falešného taxi. Stala se tak součástí útěku před policií a nakonec ještě musela řidiči vydat celý obsah své peněženky, což v přepočtu vyšlo na víc než deset tisíc korun. V pondělí o tom informoval britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Podvodník vydávající se za taxikáře ohrozil bezpečí indické turistky. Ilustrační foto

Článek

Když devětadvacetiletá turistka z Indie nastupovala do jednoho z taxíků na pařížském letišti Charlese de Gaulla, netušila, co ji v příštích okamžicích čeká. Nejednalo se totiž o licencovanou taxi službu, šofér navíc neměl ani řidičský průkaz. Drama začalo, když se policisté pokoušeli vůz zastavit.

Falešný taxikář ve snaze uniknout policejní kontrole nebezpečně zrychlil a s pasažérkou „na palubě“ se městem řítil rychlostí až 200 kilometrů v hodině. Když vyděšené ženě zhruba po deseti kilometrech konečně dovolil vystoupit (jakmile setřásl policisty), požadoval po ní ještě 400 euro (okolo 11 000 korun), tedy vše, co měla v peněžence.

Pařížský boj o bezpečí turistů

Šokovaná turistka následně zamířila rovnou na policejní stanici, kde vše ohlásila. Dotyčného se podařilo dopadnout díky záznamům bezpečnostních kamer na letišti. Souzen bude za ilegální práci taxikáře, řízení bez řidičského průkazu a únos pasažéra.

Francouzská metropole čelí problému s ohrožením turistů už delší dobu. Loni byly rozmístěny stovky ozbrojených strážníků k nejfrekventovanějším památkám města, aby chránili jejich návštěvníky před kriminálními gangy z východní Evropy. Ve městě se tehdy rozšířilo velké množství agresivních žebráků a šikovných kapsářů zejména z Rumunska a Bulharska.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám