Hlavní obsah

Klikatý postrach řidičů. Ulice, po kterých neprojedete jinak než krokem

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned o dvou ulicích kalifornského San Franciska mluví řidiči s respektem. Jízda po Lombard a Vermont Street totiž vyžaduje značnou dávku opatrnosti a v neposlední řadě také trpělivosti. Spěch za volantem by na těchto ulicích téměř jistě skončil nehodou.

BEZ KOMENTÁŘE: Slavná Lombard Street v San Francisku je pro řidiče výzvou

 
Článek

Lombard Street se stala jedním ze symbolů prosluněného San Franciska. Už desítky let se objevuje v nejrůznějších filmech a seriálech. Červená silnice vysázená z cihel se stáčí kopcem se čtyřicetistupňovým stoupáním. Za hranicí osmi zákrutů silnice, vybudované mezi bloky obytných domů, je vysázená bujná zeleň. Na pohled idylická ulička je ovšem pro mnoho řidičů adrenalinovou výzvou.

Čím větší vůz, tím nižší rychlost — nepřímá úměrnost, na kterou při průjezdu Lombard Street přijde každý řidič snad okamžitě. Zakroucenými serpentinami musí projet s nohou položenou na brzdě. Svižně tudy lze projet asi jen na zrychlených záběrech videa. Nezřídka kdy řidiče peroucí se s nekonečnými zatáčkami sledují kolemjdoucí turisté, což na klidu a pozornosti příliš nepřidá.

BEZ KOMENTÁŘE: Vermont Street v San Franciscu - jedna zatáčka za druhou

Obdobně dobrodružným zážitkem je jízda po betonové Vermont Street v sanfranciské čtvrti Potrero Hill. Fanoušci Clinta Eastwooda si ulici mohou pamatovat z filmu Magnum Force z roku 1973. Vermont Street je dokonce ještě prudší než Lombard Street, je však o něco kratší.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám