Hlavní obsah

Slováci chtějí postavit zábavní park Krtekland, sami ale ještě neví kde

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na Slovensku, v Polsku nebo v České republice má vyrůst zábavní park s velkou horskou dráhou a dalšími atrakcemi. Jmenovat se má Krtekland. Zábavní park pojmenovaný po známé kreslené postavičce chce financovat společnost J&T, která aktuálně jedná s majiteli autorských práv na animovaného Milerova krtečka.

Foto: Profimedia.cz

Animovaný krteček je ve střední Evropě stále oblíbený.

Článek

Firma očekává podporu slovenské vlády, aby zábavní park mohl vyrůst právě na Slovensku. Rataj deníku Sme řekl, že by projekt za 150 miliónů eur (4,1 miliardy Kč) vytvořil 1500 nových pracovních míst.

„Tato postavička je ve střední Evropě velmi populární. Krtekland by byla velmi silná lokální značka,“ domnívá se Igor Rataj ze společnosti J.

Bude mít své nej

Park by měl být umístěn na ploše 80 až 100 hektarů. Jen adrenalinová horská dráha by měla stát až 20 miliónů eur (548 miliónů Kč). „Musí být v něčem výjimečná, nejdelší, nejrychlejší nebo nejvyšší. Každý zábavní park má své nej,“ uvedl Rataj. Výstavbu zábavního parku by měla realizovat a provozovat společnost Tatry Mountain Resorts (TMR) spravující tatranská lyžařská střediska, aquapark Tatralandia v Liptovském Mikuláši i české středisko Špindlerův Mlýn.

Zábavní park počítá s návštěvníky ze Slovenska, České republiky, Polska a Maďarska. Společnost TMR už vytipovala několik lokalit, kde by mohl zábavní park vyrůst. Rataj však lokality blíže neupřesnil. Podle ČTK by rozhodnutí o tom, zda se projekt zrealizuje, mělo padnout do půl roku.

Plánovaný zábavní park by rozlohou překonal Legoland v německém Günzburgu, který se rozprostírá o rozloze 44 hektarů i největší polský zábavní park ve Slezsku, který má 26 hektarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám