Hlavní obsah

Neprůstřelný kufr má stát stejně jako malé auto

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praktická, elegantní a drahá - tak lze popsat limitovanou kolekci neprůstřelných zavazadel italské společnosti TecknoMonster. Ta chce svým zákazníkům poskytnout komfort při cestách do nebezpečných oblastí.

Foto: tecknomonster.com

Neprůstřelný kufr na čtyřech kolečkách je bytelný zvenku i zevnitř.

Článek

Od dubna budou exkluzivně v luxusním obchodním domě Harrods v Londýně ke koupi zavazadla řady Kasor od společnosti TecknoMonster. Jejich cena se šplhá téměř do astronomických výšin. Začíná totiž na 4195 librách, což je v přepočtu okolo 137 000 korun. Jen tak pro srovnání — plánovaný miniautomobil značky Dacia by měl vyjít na tutéž cenu.

Platit budou zákazníci za bezpečí, které tyto kufry poskytují. Jejich skořápka totiž obsahuje neprůstřelnou vrstvu tvořenou uhlíkovými vlákny. Výrobce se nechal inspirovat technologiemi využívanými v letectví a kosmickém průmyslu.

Vnitřní část kufrů je vybavena kůží, okraje vysoce těsnící gumou. Společnost zaměřená na výrobu luxusních zavazadel vychází z filozofie, že pro lidi, kteří jsou často na cestách, je kufr částečně domovem. A domov má být bezpečný.

Ti, kteří vyrážejí na služební nebo jiné cesty do nebezpečných lokalit, budou cenné dokumenty nebo důležité elektronické informace vozit již brzy ve větším bezpečí. Alespoň tedy v případě, že si mohou dovolit koupi takto nákladného zavazadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám