Hlavní obsah

Po stěnách pralesního hotelu stéká vodopád

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už samotný hotel může být zajímavou turistickou atrakcí a ne jen místem k přespání. Důkazem je obrostlý chilský hotel Montaña Mágica Lodge vystavěný v přírodní rezervaci Huilo Huilo. Obklopuje ho prales a po jeho skosených stěnách teče vodopád.

Originální hotel na jihu Chile

 
Článek

Má tvar kuželu, jehož špička chrlí proud vody, a na první pohled se ztrácí v divoké přírodě, protože jeho zdi obrostla bujná zeleň. Trochu připomíná kopec posetý okny. Řeč je o hotelu Montaña Mágica Lodge na jihu Chile.

K recepci vede několik desítek metrů nad zemí zavěšený dřevěný most, z jehož nestability je řada návštěvníků nervózních. Hotelovým hostům je následně k dispozici celkem třináct pokojů, jejichž okna nabízejí ty nejúchvatnější výhledy. Dřevem obložené pokoje mají průměrnou plochu 10 metrů čtverečních a jsou určené maximálně dvěma obyvatelům.

Uprostřed panenské přírody

Po delších výletech turisté ocení odpočinek v klidné čítárně, sauně, baru nebo restauraci. Rodiny pak uvítají také hernu pro děti. Za jednu noc zaplatí v Montaña Mágica Lodge dvojice hostů v přepočtu asi 5400 korun. V ceně mají uvítací drink, snídani, vstup do relaxační zóny a také túry s osobním průvodcem. Ten se v této oblasti rozhodně hodí.

Hotel totiž stojí v přírodní rezervaci Huilo Huilo, která je zapsaná na seznamu UNESCO. Na jejím území rostou vzácné druhy rostlin a žijí ohrožení živočichové.

Turistům zvěsti o bohatství zdejší krajiny neunikly, proto je rezervace jednou z hojně navštěvovaných lokalit Jižní Ameriky. Cestovatelé se tu potulují okolo vodopádů, skalních srázů i klidných potůčků. Lákadlem je také místní vysokohorský ledovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám