Hlavní obsah

V proutěném koši vzhůru do oblak: Zimní dovolená není jen o lyžování

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli jste, jak se říká, pro každou legraci, možná vás zaujme příležitost, díky které může být vaše letošní zimní dovolená obohacená o trochu více zábavy a adrenalinu. V Jižním Tyrolsku totiž v sobotu vypukl Balloonfestival. Akce účastníky zve do velkých košů horkovzdušných balónů. Turisté trpící strachem z výšek se mohou místo toho zúčastnit festivalu sněhových soch.

Foto: Archiv Südtirol

Jihotyrolské festivalové létání balónem nad pohádkově zasněženým údolím.

Článek

Prohlédnout si krajinu jihotyrolského údolí Hochpustertal/Alta Pusteria z úplně jiné perspektivy umožní turistům zdejší balónový festival. Z výšky se účastníkům naskytne dokonalý výhled například na masív Drei Zinnen/Tre Cime di Lavaredo, jeden ze symbolů Dolomit a oblíbený cíl pěších turistů.

Balloonfestival začal ve vesničce Toblach/Dobbiaco už v sobotu 4. ledna. Potrvá ovšem až do neděle 12. ledna. Zájemce tady čeká zhruba půldenní zážitek. Účast totiž není jen o samotném přibližně hodinovém letu, ale také o přípravě a následném sbalení obřího balónu.

Ze vzduchu na zem

Pro turisty, kteří trpí závratí, nebo je let horkovzdušným balónem prostě jen neláká, může být variantou festival sněhových soch ve vesničce San Candid/Innichen. Samotná akce trvá od středy 8. ledna do pátku 10. ledna, obdivuhodná díla tu ale budou k vidění i později.

Foto: Archiv Südtirol

Sněhové sochy bývají ve vesnici San Candid/Innichen v noci nasvícené.

Umělci vytvoří v rámci tohoto kreativního festivalu sněhové podobizny zvířat, imaginárních postav i nejrůznějších věcí. Vše vytvarují pomocí vody opracováním sněžných bloků o velikosti třikrát tři metry. Na konci festivalu bude vyhlášena nejpovedenější socha.

TIP

Když už zavítáte do malebné vesničky San Candid/Innichen, neměli byste minout zdejší dominantu, kterou je Dom von Innichen (Innichenský dóm). Tento stařičký kolegiátní kostel patří k nejvýznamnějším románským církevním stavbám na území Východních Alp. Kulturně-historické prohlídky s průvodcem probíhají však až od půlky června do půlky září (každý pátek).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám