Hlavní obsah

Izraelská restaurace nabízí hostům jídlo za polovic, když si vypnou telefon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Džaudát Ibráhím začal oslovovat hosty své restaurace nedaleko Jeruzaléma nezvyklou nabídkou. Pokud jsou ochotni si vypnout (ne jen ztlumit) svůj mobilní telefon, zaplatí za jídlo pouze 50 procent původní ceny. Ibráhím se zkrátka už nemohl dívat na množství hostů doslova přilepených k displejům chytrých telefonů.

Foto: Profimedia.cz

Majitelé některých restaurací si nepřejí, aby hosté u jídla používali své mobilní telefony. Ilustrační foto

Článek

Majitel arabské restaurace zhruba 10 kilometrů od Jeruzaléma se chce díky výrazné slevě vrátit do dob, kdy bylo posezení v jeho podniku spojené výhradně s dobrým jídlem a setkáním s kamarády. Nikoliv s vyřizováním zpráv, práce nebo připojením k internetu.

Džaudát Ibráhím si všimnul, jaké neblahé změny přinesly do stolování chytré telefony. Hosté do nich často mlčky hledí místo povídání s přáteli či známými. Někdy se prý na své mobily tolik soustředí, že se u nich zapomenou a obsluha jim následně musí jídlo přihřát.

Restauraci v městečku Abú Ghúš otevřel devětačtyřicetiletý Ibráhím už před 20 lety. Podává tady například oblíbený hummus a grilované maso. Kromě vedení podniku se snaží podporovat a propagovat soužití Židů a Arabů, jehož příkladem je právě Abú Ghúš.

V boji s mobily není sám

Stolování bez techniky zdaleka nenapomáhá jen Ibráhím. Před rokem obdobnou akci spustil majitel taverny a jídelny v Bejrútu Sámir Kurbán. Těm, kteří u vchodu odevzdají telefony, poskytuje desetiprocentní slevu. Nabídky využívá okolo 40 procent hostů.

Ibráhím si je vědom toho, že se v blízké budoucnosti může kvůli hojně využívané slevě dostat do finančních problémů. Z dlouhodobého hlediska si ale od této iniciativy slibuje příliv nových zákazníků, kteří by příjmy opět zvýšili.

Anketa

Byli byste ochotní si v restauraci kvůli slevě vypnout telefon?
Ano
96,8 %
Ne
3,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2277 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám