Hlavní obsah

Bransonův luxusní ostrovní hotel opět plně funguje, cenovka je však z jiného světa

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský miliardář, investor a majitel značky Virgin Richard Branson oznámil úplné znovuotevření svého luxusního sídla Great House na ostrově Necker Island. Ten je součástí Britských Panenských ostrovů. Po devastujícím požáru sídla, který způsobil zásah blesku v srpnu 2011, se tak hyperluxusní rekreační destinace opět otvírá nejmovitějším lidem světa.

Foto: Profimedia.cz

Úplné soukromí a maximální možný luxus – to čeká hosty ochotné zaplatit za noc sumu, která by stačila na tři nová vozidla střední třídy.

Článek

Snili jste někdy o tom, že byste měli nějaký exotický ostrov jen pro sebe, svou rodinu a přátele? To podnikatelský projekt Richarda Bransona skutečně umožňuje. Luxusní sídlo pojme až 30 dospělých a šest dětí, které na 74akrový ostrov dopraví luxusní lodě z nedalekých letišť. Cena je však nekompromisní – za noc činí 60 tisíc dolarů (1,13 miliónu korun).

Foto: Profimedia.cz

Necker Island náležící Britským Panenským ostrovům vlastní miliardář Richard Branson.

Během svého pobytu pak mají hosté v ceně k dispozici kuchaře i barmana, kteří jim připravují pokrmy a nápoje podle jejich přání. „Zdarma“ si pak mohou užívat také veškeré dostupné vodní sporty, tenisový kurt, sladkovodní bazén a velkou vířivku.

Myšleno je však i na ty, kteří si nechtějí pronajímat celý ostrov. V určitých týdnech si mohou turisté pronajmout jen individuální chatky v hotelovém stylu na sedm nocí. Mimo sezónu se pak je možné vyjednat si i kratší pobyt. Ostrov byl sice po ničivém požáru sídla turistům i nadále k dispozici, avšak s výrazně omezenou ubytovací kapacitou. To se však nyní mění.

Foto: Profimedia.cz

Jednotlivé chatky jsou citlivě rozeseté po ostrově a párům nabízí dostatek soukromí.

V sídle Great House se hosté scházejí na jídlo a společnou zábavu. Uvnitř se nachází také hlavní apartmá, osm dalších ložnic a místnost s palandami, kde se vyspí až šest dětí.

Po ostrově je pak rozmístěno ještě šest drobných domečků postavených v místním stylu, které jsou určeny převážně pro zamilované páry a velmi citlivě zapadají do okolní krajiny.

Foto: Profimedia.cz

Požár způsobený zásahem blesku sídlo v srpnu roku 2011 zcela zničil.

„Ostrovu Necker Island jsem říkal ,domov‘ po tři desetiletí. Je to pro mě nejkrásnější místo na světě. Zcela nové sídlo je srdcem celého ostrova a jsem nadšený z výsledků přestavby. Dvouletá rekonstrukce probíhala na základě původního vzhledu sídla,“ uvedl Richard Branson ve svém vyjádření.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám