Hlavní obsah

Dominikánská metropole získá novou tvář

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Dominikánské republice zahájili projekt renovace koloniální čtvrti ostrovní metropole Santo Domingo. Historické jádro hlavního města projde v následujících pěti letech modernizací, vznikne tam pěší zóna a tradiční „plážovou” nabídku jižního pobřeží doplní kultura.

Foto: Profimedia.cz

Alcazar de Colon ve městě Santo Domingo

Článek

Jedním z cílů rozsáhlé rekonstrukce města Santo Domingo je nabídnout ještě zajímavější výletní cíl návštěvníkům, z nichž většina směřuje na pověstné dominikánské pláže. Santo Domingo je vzdáleno pouze hodinu a půl od nejnavštěvovanějších přímořských letovisek ostrova, a je proto ideálním cílem jednodenních výletů.

Město se zaskví

Rekonstrukce se dotkne ulic, náměstí, veřejných budov i významných historických památek – pevnosti Ozama, Kolumbova paláce (Alcazar de Colon) či Královského muzea (Museo de las Casas Reales). V ruinách kláštera svatého Františka vznikne tematické kulturní centrum.

Foto: Profimedia.cz

Královské muzeum, Santo Domingo

Obnova koloniálního města proběhne po etapách. Během šesti měsíců bude dokončena oprava centrálních ulic. Cesty a chodníky v koloniální čtvrti se zarovnají a prodlouží, dopravní obsluha a místa pro parkování se výrazně omezí a vznikne široká pěší zóna. Na projektu spolupracují veřejné i soukromé instituce, národní a mezinárodní společnosti.

Foto: Profimedia.cz

Pevnost Ozama, Santo Domingo

Santo Domingo založil v roce 1496 Bartoloměj Kolumbus, bratr slavného Kryštofa – objevitele ostrova Hispaniola. Město se vzápětí stalo administrativním i reprezentačním sídlem místokrále, zástupce španělského panovníka v Novém světě.

Ve své době bylo město první a nejvýznamnější v rámci obou Amerik. Byla tam postavena katedrála, založena univerzita a nemocnice. Všechny tyto instituce byly prvními svého druhu v Novém světě. Od roku 1990 je koloniální jádro dominikánské metropole zapsané na seznam světového kulturního dědictví a spravované UNESCO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám