Hlavní obsah

Pařížský Disneyland: Rozpadající se atrakce, zrušené show a ohřívané jídlo

Novinky, jky

Magické království, které každoročně přináší radost do životů miliónů rodin - to je pařížský Disneyland. Jenže od turistů se stále častěji ozývají hlasy, že se úroveň pohádkové říše výrazně zhoršuje a podle mnohých jde kolikrát už i o bezpečnost lidí. Nejnovějším krokem je petice, která se snaží na nevyhovující situaci v evropském Disneylandu upozornit. Informoval o tom britský Daily Mail.

Pařížský Disneyland v rozkladu: nedokončené jízdy, přerušená představení, rozpadající se atrakce

 
Článek

Petice, která čítá přes pět tisíc podpisů, uvádí, že je populární místo pro rodiny s dětmi „vážně poškozené” a „takříkajíc se rozpadá”. Hosté si stěžují na mechanické poškození některých atrakcí, zrušené divadelní show pro děti či na to, že restaurace jídla nevaří, ale pouze v rychlosti ohřívají. Dokument žádá o zvýšení kvality v pařížském Disneylandu, která podle podepsaných nedosahuje Disneyho standardů.

Petice je adresována řediteli kalifornské společnosti Walt Disney Company, která v pařížském Disneylandu vlastní podíl 39,8 procenta. „Údržba parků, atrakcí a hotelů byla během uplynulých 20 let zanedbávána tak často, že mnoho zařízení nedosahuje 'Disneyho standardů'. Řada atrakcí se rozpadá a rezne,” stojí v petici.

„Pařížský Disneyland navštěvuji už dlouhá léta, ale v posledních několika letech se to tam v mnoha ohledech pokazilo. Všechny tyto faktory jsou zmíněné v petici. Mám rád ten magický pocit v Disneyho rezortech, který spojuje lidi z celého světa. Proto si myslím, že je nefér nechat tak propadnout kvalitu pařížského Disneylandu a nabízet zákazníkům něco, co bych nyní označil jako podřadný zážitek,” uvedl jeden ze signatářů petice Jake Howarth z Londýna.

16 miliónů hostů za rok

Petici sepsal belgický nadšenec do zábavních parků Guillaume Gallant, který byl poslední návštěvou hluboce zklamaný. Deníku Independent řekl, že byl šokovaný, když zjistil, že byly zrušeny hned čtyři show, dvě atrakce byly zcela uzavřené a velké množství dalších atrakcí se porouchávalo. Dodal, že jídlo v jedné z nejdražších restaurací bylo evidentně jen ohřáté.

„Obdrželi jsme naše jídlo za méně než pět minut, což je moc málo času na to, aby jej kuchař mohl uvařit od chvíle, co jsme si jej objednali,” zdůraznil Gallant s tím, že restaurační zařízení v parku jsou předražená a nedokážou konkurovat fast-food restauracím v okolí.

Pařížský Disneyland v loňském roce oslavil dvacáté výročí. Navzdory počátečním finančním problémům se majitelům podařilo postupně celý zábavní park zvětšit a lákat stále více a více hostů.

V loňském roce sem zavítalo rekordních 16 miliónů lidí, což je bezmála počet návštěvníků Eiffelovky a muzea Louvre dohromady. I tak je ale obecně považován za chudou imitaci svého floridského bratříčka, který je o poznání větší a díky svému geografickému umístění se těší lepšímu počasí.

Reklama

Související články

Eiffelova věž je znovu otevřená

Po dvoudenních protestech zaměstnanců se chlouba francouzské metropole - Eiffelova věž - znovu otevřela nedočkavým turistům. Někteří z nich přišli v úterý a ve...

Výběr článků

Načítám