Hlavní obsah

Padesátníci touží na zahraniční dovolené po letním románku

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že láska kvete v každém věku a že krátkodobé letní románky nejsou pouze výsadou bezstarostného mládí, se snaží přesvědčit aktuální průzkum jedné britské pojišťovací společnosti. Ten odhalil, že až pětina padesátníků hledá na dovolené v zahraničí romantické rozptýlení. Odpovídající cestovatelé prozradili i další zajímavé skutečnosti týkající se vztahů navázaných v cizině.

Foto: Profimedia.cz

Ani pokročilejší věk neznamená, že na dovolené nemůžete zažít něco nového - jako třeba letní lásku. Ilustrační foto

Článek

Zatímco každý pátý nezadaný padesátník, dotázaný v rámci průzkumu britské pojišťovací společnosti Staysure, se přiznal, že při cestě na dovolenou touží po letním románku (dokonce více, než zamlada), každý desátý ho podle výsledků ankety už zažil. Informoval o tom britský deník Daily Mail.

Itálie a po ní Španělsko a Řecko svádějí k „prázdninové“ lásce podle průzkumu nejvíce. Jen těžko by nějaká jiná místa než právě prosluněná přímořská letoviska poskytla ideálnější prostředí k seznámení. Někteří z dotazovaných připustili, že svoji dovolenou plánují podle toho, jaká se jim v dané oblasti nabízí šance k seznámení.

Příležitost se pochlubit

Přestože by se mohlo zdát, že nezadaní padesátníci chtějí díky letní romanci uniknout samotě, podle zmíněného průzkumu hledá až 61 procent z nich toto rozptýlení proto, aby o něm mohli po návratu domů vyprávět svým kamarádům.

Většina vztahů, které vzniknou na dovolené, má jepičí život. Některé trvají ještě několik týdnů po návratu domů, jiné zaniknou odjezdem z idylického zámoří. Přesto téměř čtvrtina dotazovaných padesátníků zná někoho, kdo se seznámil se svým manželem či manželkou právě na dovolené.

Anketa

Prožili jste na některé dovolené letní lásku, na kterou nezapomenete?
Jednou
21,1 %
Opakovaně
8,2 %
Nikdy
70,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3499 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám