Hlavní obsah

Rekordní horskou dráhu neotevřeli. Rozbila se

Novinky, Klára Fischleinová

Horská dráha se 14 obřími smyčkami už několik měsíců přitahuje pozornost médií i pouťových nadšenců. Předposlední květnový čtvrtek měl být dnem, kdy se v britském zábavním parku Alton Tower slavnostně otevře veřejnosti. Před týdnem ale zkušební provoz odhalil technickou závadu, která termín spuštění odsouvá.

BEZ KOMENTÁŘE: Na jízdu hlavou dolů po horské dráze The Smiler si adrenalinoví nadšenci budou muset ještě počkat. Zkušební provoz odhalil závadu

 
Článek

Horská dráha The Smiler (v překladu Smíšek), doplňující zábavní park ve Staffordshiru, překonala svojí extrémností například „desetismyčkového“ velikána, jakým je Colossus v parku Thorpe v Surrey, taktéž ve Velké Británii. Se svými 14 smyčkami byla dráha zapsána do Guinnessovy knihy rekordů. Natěšení návštěvníci zábavního parku Alton Tower si ale na svezení budou muset ještě počkat.

Minulý týden v pátek byli na zkušební projížďku pozvaní VIP hosté a novináři. Při jedné z jízd ale došlo k technické závadě. Vozíky se na kolejích dráhy zastavily a vyděšené cestující sundávali na zem záchranáři. Termín zahájení provozu pro veřejnost se tím odsunul.

Psychický i fyzický prožitek

Na webových stránkách horské dráhy The Smiler zatím není uvedeno nové datum otevření. Zájemci jsou vyzýváni k tomu, aby park navštívili kvůli desítkám jiných atrakcí a aby cestu sem nevzdali jen kvůli komplikacím s provozem horské dráhy.

Ti, kteří se těšili na projížďku na rekordní horské dráze, nejspíš už dobře vědí, co je čeká. Není totiž žádným tajemstvím, že byla postavena tak, aby zamávala nejen se žaludkem, ale také s lidskou myslí. Necelé tři minuty dlouhá jízda, dosahující maximální rychlosti 85 kilometrů za hodinu, má za úkol pomocí blikajících světel a různých hypnotických obrazců dokonale smíchat v hlavách cestujících realitu s iluzí.

Anketa

Láká vás jízda na extrémní horské dráze?
Ano
40,9 %
Ne
59,1 %
Celkem hlasovalo 6215 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám