Hlavní obsah

Lotyši boří zavedené zvyklosti v letecké gastronomii

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lotyšské nízkonákladové aerolinky překvapily své zákazníky speciální službou. Při rezervaci letenek si cestující mohou vybrat jídlo a pití, které chtějí dostat během letu. Na seznamu možností je například losos nebo různé druhy příloh a zeleninových salátů. A kde je to negativum? Platíte si úplně za všechno. Za obyčejný kus chleba dáte 26 korun.

Foto: Archiv Air Baltic

Lotyšské aerolinky nabízejí zákazníkům novou službu.

Článek

Lotyšská letecká společnost AirBaltic vytvořila nabídku 20 jídel a pití, z nichž si zákazníci mohou už při koupi letenky sestavit svůj cestovní jídelníček – ať už jde o snídani, oběd nebo večeři. Menu obsahuje teplá jídla, ovoce a zeleninové saláty, nealkoholické i alkoholické nápoje. Služba by měla být plně funkční od května.

I zhýčkanější cestující si nejspíš vyberou. V jídelním lístku láká třeba losos, kuřecí prsíčka či grilované vepřové maso. Za podobné lahůdky si ale cestující budou muset připlatit. Teplé jídlo vyjde v přepočtu od 180 do 310 korun. Ceny salátů se cenově pohybují mezi 129 a 206 korunami. Dalších zhruba 26 korun zaplatí strávník, pokud chce navíc i chleba.

Čtyři speciální nabídky počítají s různými potřebami cestujících, proto nabízejí potraviny bez lepku, bez laktózy, vegetariánské i košer. Vše bude ale nutné objednat minimálně jeden den předem. Od 1. ledna 2013 zahájila letecká společnost AirBaltic provoz mezi Prahou a lotyšskou metropolí Rigou.

Anketa

Připlatili byste si za lepší jídlo v letadle?
Ano
24,8 %
Ne
56 %
Nepotřebuji, jídlo v letadle mi chutná.
19,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2661 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám