Hlavní obsah

Andalusie: Místo, kde se večeří až při měsíčku

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Andaluské pobřeží Světla prosluněné 330 dní v roce nabízí turistům k prozkoumání klidná zákoutí přírody, Slunečné pobřeží pro změnu městská lákadla. Na své si v jižním Španělsku přijdou dobrodruzi i milovníci mořských specialit či ponocování.

Foto: Profimedia.cz

Pobřeží světla nabízí dlouhé a široké pláže omývané průzračnou vodou oceánu.

Článek

Costa de la Luz, v překladu pobřeží Světla, se rozprostírá na písčitém pobřeží Atlantského oceánu ve španělské západní Andalusii. Popularita tohoto prosluněného pobřeží stoupá, stále ale patří mezi turisticky klidné oblasti. Jestli si tedy toužíte vyčistit hlavu při šumění vln čirých vod oceánu, v záři slunečních paprsků a bez asistence desítek dalších turistů, neuděláte s cestou na Costa de la Luz chybu.

Zajímavost: Ráno i odpoledne se pořádně najezte, protože pozdní obědy a večeře jsou v Andalusii na denním pořádku. Pokud nechcete v restauraci sedět téměř sami, vydejte se na oběd mezi druhou a třetí hodinou odpolední a na večeři po deváté večer.
Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Naopak Costa del Sol (Slunečné pobřeží) je hojně navštěvovanou destinací Španělska. Většinu délky pobřeží chrání před větrem horské pásmo, takže návštěvníci pláže jsou silnějšího profukování ušetřeni. Pozornost si tu zaslouží mimo jiné rybářské vesničky s příjemnou a pohostinnou atmosférou.

Malou rybářskou obcí je například Puerto de la Torre na jihu Andalusie v oblasti Slunečného pobřeží. I přes komorní atmosféru nabízí turistům vše, co potřebují – obchody, ubytování, restaurace i bary. O nutné i zábavné je tu tedy postaráno.

Foto: Profimedia.cz

Romatické městečko Jerez de la Frontera je jako pohledem do minulosti.

TIP: Navštivte v Andalusii také městečko Jerez de la Frontera. Na zdejších trzích seženete rybí speciality včetně žraločího masa za poměrně nízké ceny. Neváhejte je tedy ochutnat — ideálně se sklenicí dobrého vína, kterých mají místní vinárny v nabídce bezpočet. Jerez je proslulý především koňmi. Můžete se tu na nich projet či zhlédnout jezdecké představení. Každopádně vám návštěva Jerezu zpestří dovolenou.

O Andalusii

Území Andalusie je nejlidnatější a také druhé největší autonomní společenství v jižním Španělsku. Andalusie dosahuje rozlohy přes 87 tisíc kilometrů čtverečních a je rozdělená do osmi provincií. Hlavním městem je Sevilla, významné kulturní a historické centrum. Na území Andalusie žije víc než osm miliónů obyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám