Hlavní obsah

Hotel, kde dávají žirafy dobrou noc

Novinky, Jakub Kynčl
Nairobi

Do Keni jezdí turisté převážně na safari. Pokud však nejsou zrovna v terénu, zavírají se často v neosobních hotelových resortech, kde mají ke krásám divoké přírody podobně daleko jako ve své domovině. Pouhých 20 kilometrů od hlavního města Nairobi stojí hotel Giraffe Manor (Žirafí panství), kde se okolo vás prochází žirafy jakoby nic.

Foto: Profimedia.cz

Divočina plná romantiky, i to je Keňa.

Článek

Žirafí panství se rozkládá na 12 akrech soukromé půdy, která je v samotném srdci dalších 140 akrů původních lesů. Sídlo bylo postavené už ve 30. letech 20. století a jednou z jeho hlavních výhod je blízkost keňské metropole.

Foto: Profimedia.cz

Žirafy rády zjišťují, zda je uvnitř sídla vše v pořádku.

Tento luxusní butikový hotel si udržel atmosféru tehdejší doby a nyní je známý zejména tím, že se po pozemku prohání zhruba tucet žiraf Rothschildových, které patří mezi ohrožené druhy.

Foto: Profimedia.cz

Žirafy se příležitostně dočkají i speciální snídaně uvnitř domu.

Zvídavé žirafy často nakukují nejen do oken jídelny, ale také do oken ložnic hotelových hostů. A nejsou to jen žirafy, které dávají hotelovým hostům pocit života v divočině. Po pozemku se prohánějí prasata bradavičnatá či různé druhy antilop. Kulisu pak po zvukové stránce dotváří zpěv 180 druhů ptáků a po vizuální stránce výhled na přilehlé zelené kopce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám