Hlavní obsah

Hvězda Hobita Andy Serkis: Jsem nadšený cestovatel

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Tvář málokterého herce mohli vidět televizní diváci v tak výrazných obměnách, jako tu, která patří Andymu Serkisovi. Ten se proslavil mimo jiné rolí Gluma v Pánovi Prstenů a tutéž postavu ztělesní i v Hobitovi, který se dostane do českých kin 13. prosince. Londýnský herec, známý též jako opičák Caesar ze Zrození planety opic, cestování přímo miluje a Novinkám prozradil své oblíbené destinace.

Foto: Profimedia.cz

Herec Andy Serkis

Článek

"Musím říci, že miluji cestování. Takovou shodou okolností jsem opravdu hodně času v uplynulých deseti letech strávil cestováním na Nový Zéland a zpět. Krásná země," řekl Novinkám Serkis a narážel na natáčení Pána Prstenů a nyní i Hobita.

Foto: Profimedia.cz

Andy Serkis jako Glum.

Na Nový Zéland se pak bude Serkis navíc v průběhu příštího roku vracet, aby dotáčel záběry pro poslední díl této filmové trilogie.

Foto: Profimedia.cz

Andy Serkis se svou rodinou

"V létě jsem procestoval Itálii a nějaký čas strávil ve Švýcarsku. Chodil jsem po Alpách a opět zkusil trochu horolezit. Dříve jsem se horolezectví věnoval o hodně více a zdolal i nějaké větší alpské hory. Ale znáte to, rodina a malé děti. Už na to není tolik prostoru," přiznal pro Novinky Serkis.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarský Grindelwald

"Až do konce roku si už cestování moc neužiju, protože po dlouhé době pracuji z domova. Vlastně zhruba už od října. Ale v budoucnu mě zase čeká natáčení dalšího "opičího snímku" v Kanadě. A tam se opravdu těším, Kanada zbožňuju. A kdybych měl dát nějaký tip na krásné místo v Evropě? Musel bych jmenovat švýcarský Grindelwald právě kvůli horám. Hory jsou můj život," dodal Serkis.

Foto: Profimedia.cz

Lokalita Burgesské břidlice je od počátku 80. let pod ochranou UNESCO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám