Hlavní obsah

Tajemné kruhy v obilí připomínají Westminsterské opatství

Novinky, Filip Šára

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na polích v anglickém hrabství Wiltshire se během několika týdnů objevily pozoruhodné obrazce. Jeden z nich na první pohled imituje kostelní věž. Při dalším zkoumání je nejen pro Brity patrné, že se neobvykle podobá známé londýnské stavbě - Westminsterskému opatství.

Foto: Profimedia.cz

Nový obrazec, který se objevil v hrabství Wiltshire, svádí ke srovnání s Westminsterským opatstvím.

Článek

Chrám, který je situován poblíž Westminsterského paláce, je tradičním místem svateb (ženil se zde i princ William s vévodkyní Kate), korunovací a posledního odpočinku britských panovníků. Výjimečný design kruhů v obilí proto logicky zaujal experty i veřejnost. Informace přinesl britský list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Westminsterské opatství

Záhadné hrabství Wiltshire

Nejzajímavější útvar, který vypadá jako opatství, byl nalezen ve vesnici Stanton St Bernard. Hned dva dny poté vzešla opět z hrabství Wiltshire další zvláštní zpráva: v blízkosti Silbury Hill, největšího člověkem vytvořeného kopce v Evropě, lidé spatřili trojúhelníkový obrazec s komplikovaným květinovým vzorem. Všechny fotografie pořídila Lucy Pringleová, odbornice na problematiku kruhů v obilí.

Foto: Profimedia.cz

Ohledně květinového vzorce se ihned vyrojilo množství spekulací, co asi znamená. Dle křesťanské kultury může reprezentovat boží trojjedinost: Otce, Syna a Ducha svatého. Pohled skrze řeckou symboliku zase říká, že může jít o obraz brány, která umožňuje přechod do jiných úrovní lidského vědomí.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám