Hlavní obsah

Tunel pod Mont Blankem je kvůli velkému množství sněhu uzavřen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grenoble (Francie)

Kvůli hrozící lavině byl v sobotu uzavřen silniční tunel pod Mont Blankem na francouzsko-italské hranici. Uzávěra platí pro všechny typy automobilů a platit bude nejméně do nedělního rána. V oblasti v minulých hodinách napadlo velké množství sněhu a hrozí pád lavin na vozovku. Informovalo o tom středisko pro dopravní informace Horního Savojska.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Laviny nad tunelem měly být podle původního plánu uvolněny v sobotu odstřelem, ale kvůli technickým problémům z toho sešlo. Silnice proto byla z bezpečnostních důvodů uzavřena. Dopravní správa doporučuje automobilistům směřujícím z francouzských Alp do Itálie, aby využili jižněji položeného fréjuského tunelu.

Francouzská meteorologická služba v pátek vydala pro departmenty Savojsko a Horní Savojsko varování před lavinami, které mohou spadnout z několika tamních masívů. Očekává, že v okolí Mont Blanku napadne od pátku do sobotního odpoledne až metr sněhu. Pohotovost pro tuto oblast má skončit v 16:00 SEČ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám