Hlavní obsah

Festival ledových soch v Bruggách vás přenese do pařížského Disneylandu

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před týdnem se v Bruggách slavnostně otevřel Festival soch z ledu a sněhu. Letos si mladí umělci dali záležet, a tak turisté procházející městem mohou navštívit nefalšovaný Disneyland z ledu.

Článek

Každý rok se v belgických Bruggách vybírá vhodné téma pro děti i dospělé. Organizátoři se letos pyšní neobvyklým nápadem. Jsou totiž první na světě, kteří vytesali disneyovské postavičky z ledu.

Návštěvníci procházejí kolem známých kreslených figurek, nechybí tu Mickey Mouse, Guffy, Auta či Piráti z Karibiku.

Foto: Profimedia.cz

Quasimodo

Obyvatelé Brugg tak mohou navštívit oblíbený dětský pohádkový svět, aniž by museli cestovat do vzdálené Paříže. Poté, co si projdou celé ledové království, mohou se vydat do vyhřátého stanu zrcadel.

Foto: Profimedia.cz

Kdo by neznal Auta?

Jak se tam dostat

Festival se nachází v Bruggách přímo naproti hlavní budově vlakového nádraží Square. Odtud jsou již viditelné ukazatele, které vás dovedou k velkému parkovišti. Městské centrum je vzdáleno pěší chůzí pět minut.

Foto: Profimedia.cz

Obyvatelé Brugg si tak mohou projít dětský pohádkový svět, aniž by museli cestovat do vzdálené Paříže.

Výstava je otevřená až do 15. ledna každý den včetně vánočních svátků a také na Nový rok. Festival je přístupný i pro vozíčkáře. Psi mohou dovnitř jen na vodítku. Organizátoři doporučují se teple obléknout, teplota se na místě pohybuje okolo mínus šesti stupňů.

Děti do čtyř let mají vstup zdarma, 9 eur zaplatí děti do 12 let. Studenti, senioři nad 60 let, vozíčkáři a jejich doprovod zaplatí po 11 eurech. Plné vstupné činí 13 eur. Více najdete zde.

Foto: Profimedia.cz

Piráti z Karibiku tentokrát z ledu

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám