Hlavní obsah

Týdenní plavba na luxusní lodi ovládané iPadem stojí 16 miliónů korun

Novinky, Lucie Poštolková

Co se stane, když zkombinujete nejmodernější jachtu s iPadem od Applu? Odpověď je jednoduchá: nejexkluzivnější aplikace na světě. Atlantik brázdí luxusní jachta Solemates, kterou můžete ovládat pomocí iPadu. Týdenní plavba vyjde na necelých 16 miliónů korun.

Článek

Software německé luxusní jachtařské společnosti Lussern nabízí pasažérům absolutní kontrolu nad vším, s výjimkou kapitánského kormidla, vše ostatní zvládnou snadno přes iPad.

První výletní jachtu Solemates s touto technologií si v současné době užívá pohádkově bohatý raper Sean "Puff Daddy" Combs se svojí přítelkyní Kim Porterovou a jejich dcerami D'Lilou a Jessie, potvrdila jachtařská firma serveru CNN.

Piňa Colada z kohoutku 

Pomocí bezplatné aplikace v iPadu má milionářský magnát a jeho rodina pod kontrolou všechny zábavní a klimatické systémy, žaluzie a osvětlení v kajutách, a dokonce ve speciálně označeném kohoutku si můžete nechat připravit oblíbený koktejl Piňa Colada.

"V dohledné době najdete tuto aplikaci ke stažení i na stránkách společnosti Apple," řekl  Rupert Connor, jednatel firmy Luxury Yacht Group. "Kapitán rozdává při nástupu na loď cestujícím iPady, které mají během celé plavby k dispozici," dodal Connor.

Aplikace na míru

Connor, jehož společnost je zodpovědná za pronájem jachty Solemates, vysvětluje, že aplikaci přizpůsobují zákazníkům podle jejich zálib. "Například pro klienta, který pracuje v hudebním průmyslu, připravujeme domovskou aplikaci s vysokorychlostním připojením do hudební knihovny. Pracujeme také na průzkumu, který zjistí, jakou hudbu zákazník opravdu chce poslouchat."

Celý týden na jachtě vychází na 690 000 dolarů (13 110 000 korun) a k tomu je ještě nutné započítat náklady, které se pohybují okolo 150 000 dolarů (2 850 000 korun). Český milionář by tedy musel zaplatit 15 960 000 korun za týdenní plavbu.

Bohatí nájemníci si užívají mnohem víc než jen dálkového ovládání na každém kroku. Kromě ultraluxusního nábytku, vířivky od firmy Jacuzzi a nesčetného množství plochých obrazovek se hosté mohou udržovat fit v místní posilovně.

"Na palubě máme nejlepší posilovnu, ale pokud raději tancujete, máme pro vás taneční parket se zabudovaným světelným a hudebním systémem za 80 000 dolarů (1 520 000 korun)," popisuje Connor.

Podvodní skútr a aromaterapie ve sprše

Ale to ještě není všechno. Pro náročné fanšmejkry mají v záloze nafukovací trampolínu, prkno s pohonem nebo "podvodní skútr" ve stylu Jamese Bonda. Šťastlivci, kteří se podívají do hlavní kajuty, mohou relaxovat v aromaterapeutické sprše.

"Aromatické esence se uvolňují přímo z rukojeti sprchy," usmívá se Connor. K dispozici jsou čtyři různé vůně: eukalyptus, máta, borovice a citrus.

Nicméně kromě špičkové technologie a luxusního ložního prádla je největší podporou lodi posádka. "Máme neuvěřitelně zkušenou posádku: šéfkuchař vařil v nejlepších pařížských a britských restauracích, stevardka hovoří plynule pěti jazyky. Navíc je na lodi také zdravotní sestra z oboru kardiologie, která se vám bude hodit, až budete platit účet."

Reklama

Související témata:

Související články

Dvanáct nejlepších míst pro líbánky snů

Váháte, kam se vydat na líbánky snů? Podívejte se na dvanáct nejlepších míst na světě, kde vás budou rozmazlovat masážemi na bělostných plážích, či dobrým...

Výběr článků

Načítám