Hlavní obsah

Písek otevírá turistickou sezónu obřími sochami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní píseckou turistickou sezónu opět otevřou obří sochy z písku. Pro návštěvníky je připraven také závod na dračích lodích a vystoupení na plovoucím pódiu na řece Otavě. Během páteční noci proběhne také muzejní noc v Prácheňském muzeu.

Článek

Akce nazvaná Cipískoviště začíná v pátek 21. května a program bude zajištěn po celý víkend, informovala o tom Eva Kadlčáková z agentury Apple Pie. Čtvrtý ročník akce má podtitul Léto... a je to!

Stejně jako v minulých letech budou mít děti i dospělí možnost postavit vlastní sochy z písku. Vernisáž soch od výtvarníků na náplavce u Kamenného mostu se uskuteční v sobotu, stejně jako hlavní hudební program na plovoucím pódiu, který vyvrcholí oratoriem Carla Orffa Carmina Burana.

Loni se na náplavce objevila písková Pamela Andersonová, skupinka dětí stavící písečné hrady, opalující se turisté s pivem v ruce nebo námořník s lodí.

V neděli se lidé mohou těšit na finále závodu dračích lodí, soutěže na Městském ostrově a vystoupení Jany Koubkové a Ládi Kerndla.

Součástí akce bude v pátek 21. května muzejní noc v Prácheňském muzeu a scénická četba dětských knížek. Novinkou bude turnaj ve frisbee ultimate, který je kvalifikací pro mistrovství republiky. Už podruhé bude do Písku z Českých Budějovic vypraven parní vlak.

Reklama

Související témata:

Související články

Telč láká turisty na nové vycházkové trasy

Dvě další vycházkové trasy by měly v nadcházející turistické sezóně přilákat větší počet návštěvníků do Telče na Jihlavsku. Projekt Vítejte ve Starém Městě...

Výběr článků

Načítám