Hlavní obsah

Na Silvestra potkáte ve vlaku z Vimperku rytíře i Jana Husa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vimperk (Prachaticko)

Na Silvestra mohou cestující potkat ve vlaku z Vimperku na Kubovu Huť rytíře v nablýskaných zbrojích, mušketýry i mistra Jana Husa. Speciální silvestrovské jízdy přenesou pasažéry nejen blíž k roku 2010, ale také ze století do století. Tradiční jízdu s neobvyklými pasažéry letos vypraví Stifterův pošumavský železniční spolek už podesáté.

Foto: Archiv, Právo

Někdy je účast různých osobností překvapením, někdy to tuším předem podle VIP místenek. Přihlásil se třeba Jan Hus.

Článek

"Někdy je účast různých osobností překvapením, někdy to tuším předem podle VIP místenek. Přihlásil se třeba Jan Hus. Ten jede z Kubovy Huti do Kostnice. A kupodivu si koupil i zpáteční jízdenku, že prý je to lacinější," řekl místopředseda spolku Roman Kozák. Účast prý přislíbil i úkladný kardinál Richelieu, krásná a zákeřná Milady a neohrožení mušketýři.

Vlak pojede čtyřikrát

Vlak letos šestnáctikilometrovou trasu pojede tam a zpět celkem čtyřikrát, nadšených účastníků jízdy totiž každoročně přibývá. Loni jich silvestrovské soupravy převezly na 1500. Ve čtvrtek mohou zájemci na trať vyrazit v 07:45, 09:45, 11:45 a 13:45. Zdatnější cestující se mohou z Kubovy Huti vypravit na túru na horu Boubín. Z Kubovy Huti se pak vlaky budou vracet v 08:50, 10:50, 12:50 a 14:50.

Na trati z Vimperku na Kubovu Huť se už při minulých Silvestrech vystřídaly vlaky sanitní a lazaretní, arestantský převážející vězně či westernový ve stylu Limonádového Joe. Po trase vyrazil také vlak hrůzy, pohádkový a večerníčkový vlak.

Nejoblíbenější byl Mrazík

Nejoblíbenějším tématem ale asi byl Mrazík a ruská zima, kdy se krom postav z populární ruské pohádky v soupravě potkali Lenin a ruský car. "Tehdy přišel i Milouš Jakeš, který má nedaleko chalupu. Vzal to trochu moc vážně a rozčiloval se, že si z toho všichni dělají jen legraci," dodal Kozák.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám