Hlavní obsah

Kouzelná dovolená pro děti - s Asterixem, Medvídkem Pú i horskou dráhou

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litujete děti, které rodiče vozí v letních vedrech po antických památkách a vysvětlují jim, že větší legraci, než v galerii nezažijí? Nebuďte stejní a podřiďte alespoň část svých dovolených dětskému vkusu. Nikde není psáno, že vy si v Disneylandu, Legolandu nebo ve vodním ráji nemůžete užít dostatek zábavy.

Foto: Profimedia.cz

Největším zážitkem z Disneylandu je večerní průvod

Článek

Dovolená by měla vyhovovat celé rodině, proč se ale občas zcela nepohroužit do světa dětských radostí a snů? Příležitostí je pro to dostatek nejen v České republice, ale i za hranicemi. A tak na chvíli zkuste odhodit praktickou stránku rodičovské povahy a přemýšlejte o tom, jak splnit svým dětem přání.

Disneyland se neokouká

Barevné figurky z profláklých animovaných pohádek, kýčovité domky a pouťové atrakce označují lidé často za nevkusný kýč. Zkuste si ale představit, jak by bylo Vám, kdybyste si mohli potřást rukou s Bolkem a Lolkem nebo si zažertovat s ušatým Hurvajzem. Společná fotka s Popelkou, piráty z Karibiku nebo s Mickeymousem bude jistě ještě dlouho zdobit dětský pokoj.

Foto: Profimedia.cz

Medvídek Pú a jeho kamarádi

Mnoho atrakcí si navíc užijí i dospělí. Horské dráhy, projížďky lodí, obří kolotoč nebo strašidelný hrad jistě navštívíte bez velkého přemlouvání. A patrně neodoláte ani prosbám o převlek, v němž se po parku většina dětí pohybuje.

Disneyland rozprostírá své království nedaleko Paříže, pokud tedy nechcete trávit noc v pohádkovém hotelu, můžete výlet spojit ještě s návštěvou hlavního města Francie.

Navštivte Asterixe a Obelixe

Nedaleko Paříže se nachází ještě jeden park, který navštíví s nadšením každé dítě a většina dospělých. Francouzi, kteří Disneyland nesnášejí a s jeho umístěním nesouhlasí, zde postavili zábavní centrum Asterix park.

Mezi oblíbenými figurkami z komixů a filmů zde zažijete kromě jiného dobrodružství na bobové dráze, na rozbouřeném vodním toku, ale navštívit můžete i delfinárium a klasickou galskou vesnici, v níž najdete dokonce i Idefixovu boudu. Při troše štěstí vám snad nějaký druid nabídne i kouzelný nápoj, po němž se z vás stane nepřemožitelný hrdina.

Evropa na jednom místě

Pokud stojíte přece jen o něco poučnějšího, vydejte se do německého Europa Parku, který je rozdělen do několika částí vystavěných podle jednotlivých evropských zemí jako je Itálie, Portugalsko, Španělsko nebo Rusko.

Europa Park naleznete ve městě Rust na jihozápadě Německa. Jeho maskotem je velká šedá myš s názvem Euromaus, a tak není divu, že nejnavštěvovanější atrakcí je horská dráha Divoká myš (Wild Mouse). Krom toho zde ale neustále probíhají nejrůznější taneční a pěvecká vystoupení nebo nejrůznější scénky.

Lego v moři

Pro milovníky v současnosti nejoblíbenější stavebnice je zážitkem návštěva Legolandu. Pokud ji nechcete spojit s výletem do Dánska, kde stojí původní „legové“ městečko, vydejte se do německého Günzburgu.

Foto: Profimedia.cz

V Legolandu je všechno ze stavebnice

Novinkou a v současnosti největší atrakcí tohoto parku je vodní svět, v němž společné akvárium sdílejí hračky poskládané z lega s tisícem ryb. Elegantní způsob, jak probudit v dětech zájem o podmořský život.

Tropický ráj u Berlína

Krásným zážitkem je pro děti i pobyt v tropickém ráji nedaleko Berlína. V uzavřené hale na ně čekají písčité pláže a pravá atmosféra tropického ráje včetně procházky pralesem. Nejvíc ale pravděpodobně ocení množství tobogánu a dvacet pět metrů vysokou skluzavku.

Pokud jim nebude stačit ani tato výška, mohou se nechat nad ostrov vynést balónem. Na takový zážitek potom budou jistě vzpomínat s nadšením a vy s nimi, protože si můžete být jistí, že si nebudete po letech prohlížet fotky z dovolené s otrávenými dětskými obličeji.

Reklama

Související články

Tipy na krátké víkendové výlety

Co s načatým létem? Pokud máte pár volných dní nebo celý víkend, existuje několik zaručených výletů, které nejsou tolik drahé a časově náročné. V České...

Výběr článků

Načítám